Ondanks de onzekerheid voor de start van het seizoen in augustus moeten we de inschrijvingen jeugdspelers nu opstarten want tegen half juni 2020 moeten alle Floriant-ploegen voor de veldcompetitie 2020-2021 ingeschreven zijn bij de korfbalbond (KBKB). Wij vragen alle jeugdspelers dan ook vriendelijk om tegen 31 mei 2020 in te schrijven & lidgeld te betalen. Inschrijven kan via twizzit/inschrijvingen. Meer info hebben we via twizzit aan alle jeugdleden verstuurd.

De voorbije jaren slaagde Floriant  erin een vaste waarde te worden in de top van het Belgisch korfbalwereldje. Dat komt doordat de jeugd in het verleden goed begeleid is geweest door gediplomeerde trainers waardoor de basisopleiding in orde was. Wij willen deze goede jeugdopleiding blijven garanderen zodat de toekomst van onze club verzekerd blijft maar we stellen vast dat het elk jaar moeilijker wordt om medewerkers te vinden die hun tijd willen besteden aan jeugdopleiding .

Deze namiddag (12/03/20) heeft de KBKB via haar website gecommuniceerd dat de halve finales en finales van de zaalcompetitie afgelast worden.

Het nemen van deze beslissing ligt in lijn met de beslissingen die andere sportbonden (basketbal, volleybal, voetbal) reeds namen en nadat deze namiddag minister Ben Weyts gecommuniceerd heeft dat alle sportieve evenementen (zowel indoor als outdoor) op regionaal niveau voorlopig geschrapt worden t.e.m. 31 maart.

Het is jammer dat onze fanions hierdoor hun ambitie, om een gooi te doen naar de titel van zaalkampioen, niet kunnen waarmaken.

Op advies van de korfbalbond en in navolging van de richtlijnen van de federale overheid ivm corona zijn er vanaf morgen geen korfbal-trainingen meer voor de jeugd & de kern. Van zodra de trainingen hervat kunnen worden, brengen we jullie op de hoogte.

Wie al betaald heeft voor de tickets halve finale, krijgt zeker zijn geld terug (als de Covid19 crisis voorbij is...).

Op de laatste speeldag van de zaalcompetitie ontving Floriant Voorwaarts. Ondanks drie opeenvolgende nederlagen tegen achtereenvolgens AKC/Luma, Borgerhout/GW en Boeckenberg zijn de Blue Sharks zijn al even zeker van hun plaats in de halve finale van volgende zaterdag. Tegen Voorwaarts wilde Floriant de competitie toch nog in schoonheid afsluiten om zo met een goed gevoel richting Beveren te trekken.

Zaterdagavond vond de trekking plaats van de tombolasteunkaarten. Het winnend nummer is het nummer 0901, reservenummer 0548.

Laura Mortier heeft de bon van 500 euro van Vélo Marco gewonnen.

Zoeken maar!
Overig Nieuws
Beachkorfbal in Melle op zondag 25 juli
04/04/2021