Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging? Speel je graag met een bal? Ben je op zoek naar een toffe ploeg, een familiale club? Floriant biedt korfbal aan op alle niveaus voor spelers vanaf 4 jaar tot...

Voor verschillende jeugdploegen zijn we nog op zoek naar jonge talenten:

U6/U8 (°2012-2015): De kinderen worden tijdens de training opgesplitst volgens leeftijd/niveau. We zijn nog op zoek naar jongens en meisjes.

U10 (°2010-2011): We zijn nog op zoek naar meisjes(°2010).

U12 (°2008-2009): We zijn nog op zoek naar meisjes (°2009)

U14 (°2006-2007): We zijn nog op zoek naar jongens (°2006 en 2007) en meisjes (°2007)

U16 (°2004-2005): We zijn nog op zoek naar jongens (°2005)

Ben je ouder, kom dan gerust ook langs dan bekijken we bij welke ploeg je best aansluit.

Van augustus tot eind oktober en van maart tot eind mei gaan alle trainingen door op of rond het kunstgrasveld aan het zwembad in Merelbeke op woensdag en vrijdag tussen 18u15 en 19u45 (duur training afhankelijk van de leeftijdsgroep).

Tijdens de wintermaanden (november tot begin maart) wordt er binnen getraind op diverse locaties in en rond Merelbeke. Meer info hierover bij de diverse jeugdteams.

Nieuwe spelers mogen gedurende een maand vrijblijvend meetrainen!

Floriant staat deze maand in het infomagazine van Merelbeke. Hier het volledige artikel

Na overleg met het bestuur en het Technisch Comite heeft assistent-trainer Stefaan Segers zondagnamiddag aan de spelerskern te kennen gegeven dat hij volgend seizoen toe is aan een nieuwe uitdaging. We vinden het jammer dat de samenwerking tussen Stefaan en de club op het einde van dit seizoen wordt beëindigd, maar respecteren zijn beslissing..

Wij zijn er van overtuigd dat Stefaan met dezelfde positieve ingesteldheid, passie en gedrevenheid de kern zal blijven ondersteunen tot het einde van het seizoen, zowel op trainingen als wedstrijden.

Als bestuur zijn we Stefaan erkentelijk dat hij ons zijn beslissing tijdig meegedeeld heeft, hetgeen ons voldoende tijd laat om een goede keuze te maken van de toekomstige hulpcoach.

Net voor het ingaan van de zaalperiode werd nog de eerste speeldag van de terugronde van de veldcompetitie afgewerkt.
Floriant bracht een bezoek aan Riviera/Deurne en kon bij winst de winter ingaan aan kop van het klassement.

Zonet werd de finale betwist van het Ek Korfbal U21 in Tsjechië met alweer een belangrijke Floriant inbreng. De ploeg werd gecoacht door onze trainer Kevin De Waele en als spelers waren Anke Méganck, Niels Delbeke en Arne Van Damme van de partij.

In de voorronde werd telkens ruim gewonnen van Duitsland Portugal en Hongarije en in de halve finales werd ook de UK met ruime cijfers verslagen. Jammer genoeg bleek Nederland in de finale alweer een maatje te groot. België ging met 12-21 de boot in na nochtans een beloftevolle start (5-5 score na 10 minuten).  Maar plots scoorde Nederland 5 maal na mekaar en die kloof kon België nooit meer dichten.  Toch een dikke proficiat aan de Belgische ploeg en aan ons Floriantjes.

Zoeken maar!
Inschrijvingen
Overig Nieuws
Floriant zeker van kruisfinale na flauwe winst tegen Sikopi