Een volkscafé en een jeugdclub in de Florawijk van Merelbeke. Twee ontmoetingsplaatsen van jongeren en een goede reden om korfbal te promoten zou je denken. Zo ook dacht stichter van onze club, François Van Geyt, en hij deed prompt een oproep in beide lokalen om kennis te komen maken met deze gemengde sport. Een 35-tal enthousiastelingen kwamen naar de eerste trainingen. Korfbal had zijn intrede gedaan in Merelbeke en zo werd op 16 juni 1972 onze club boven de doopvont gehouden. Een naam vinden lag voor de hand. De wijk "Flora" en jeugdclub "Anthos" werden een stukje ingekort en met een "i" in het midden klonk Flor-i-ant als muziek in de oren. Nu, 47 jaar later, kunnen we terugblikken op een rijk gevuld korfballeven met ups en downs. Het verheugt mij, als voorzitter van KC Floriant Merelbeke, te kunnen rekenen op de inzet van vele medewerkers om elk jaar onvergetelijk te maken.

Andre Mortier, Voorzitter Kc Floriant Merelbeke