De MegaWriemelDag vond dit jaar plaats te korfbalclub Verde, die sinds kort gehuisvest is in een nieuwe accomodatie. De U6'ers mochten er op 11 mei een ware ruimtereis maken.

De U6'ers moesten kometen opruimen, de parachute voorbereiden op een landing, zich uitleven in het springkasteel, dezelfde marsmannetjes zoeken en een eigen ruimteschip tekenen. Daarnaast moesten er ook wedstrijdjes gespeeld worden en konden de spelertjes zich uitleven in het springkasteel. 

Na een vele uren vol speel- en spelplezier, geholpen door het goede weer en de enthousiaste ouders, trokken de U6'ers van Floriant terug huiswaarts. Deze keer niet in een raket, maar in de auto. De ruimtepakjes werden weer ingeleverd, maar dat werd met een glimlach gedaan. Dankzij een geslaagde dag!

Speelden voor Floriant: Robbe, Kobe DZ, Maxim, Stan, Lucas C, Vince, Jade en Lise

Op zaterdag 4 mei trokken 9 U8'ers naar het carnavaleske Aalst voor nieuwe wedstrijden in de U8-League. Met negen spelers in twee ploegen spelen, dat zou niet simpel worden. En ook de weersvoorspelling was verre van ideaal. Het beloofde een lastige middag te worden.

Afgezien van de lagere temperaturen en een enkele hagelbui, bleef het weer vrij goed. De U8'ers deden ook hun uiterste best, en wisten een aantal spannende matchen te spelen. Met een aantal nipte verliezen, een enkel gelijkspel en een paar mooie winsten, wisten de spelertjes de ouders een aangename middag te bezorgen. Vooral de enorme inzet en wil om te winnen was aanstekelijk. Een pluim voor de spelers!

Speelden voor Floriant: Lore, Nina, Nahla, Ilana, Kobe VM, Kobe DZ, Lars, Jaron en Tibe

Een druilerige zondagochtend was het, die 28ste april. En toch stonden er weer twee Floriantploegen tussen de lijnen bij de wedstrijden. Deze keer speelden de U8'ers op de terreinen van The Vikings.

Floriant 1 verloor helaas alle wedstrijden, maar toonde enorm veel inzet. Dat resulteerde in het veelvuldig onderscheppen van ballen. Jammer genoeg gingen de goals telkens maar door één mand, en vergaten we af te werken.

Floriant 2 kende meer succes en speelde een aantal goede wedstrijden. Er werd veel naar de mand gegooid, en de tegenstander zag de ballen soms vliegen. Alleen werd er soms iets te snel van ver gegooid, en ook de passen konden beter. 

Al bij al een leuke voormiddag! Maar volgende keer mag de temperatuur iets hoger liggen...

Speelden voor Floriant: Janne, Nahla, Nina, Kobe DZ, Jaron, Rozane, Lars, Tibe, Ivo, Xander en Kobe VM

Een last-minute wedstrijddag voor de U8 bracht maar liefst 12 spelers op de been, die met veel enthousiasme en inzet hun matchen keurig afwerkten. Misschien zat de stralende en gulle lentezon hier ook voor iets tussen!

De twee ploegen moesten zich verweren tegen Ago Aalst, Neerlandia, Ganda en Appels. Met een aantal goede en minder goede matchen wisten onze spelertjes heel wat punten bijeen te sprokkelen. Er werd snel over en weer gescoord, wat het voor de supporters aangenaam maakte. Dat zorgde niet alleen voor tevreden kinderen, maar zeker ook voor tevreden trainers!

Speelden voor Floriant: Kobe DZ, Tibe, Janne, Jaron, Aylin, Ilana, Ivo, Seppe DV, Nina, Han, Lars en Nina

Vroeg in de ochtend van 30 maart trokken de U6'ers van Floriant naar Bornem. De club organiseerde een wriemel en had duidelijk ook goed weer besteld. Onder een stralende zon en met aangename temperaturen werd het een toffe voormiddag.

De spelertjes speelden reisje rond de wereld, mochten hun cricket-talenten bovenhalen, gooiden blikken omver, legden lange parcours af en mochten figuren nabouwen met korfbalmateriaal. Na al deze activiteiten hadden de spelertjes wel een kleine honger, maar daarvoor had Bornem een oplossing. Iedereen kreeg een gratis hotdog! En zo konden de U6'ers met vermoeide benen en een volle buik terug huiswaarts keren.

Speelden voor Floriant: Jade, Lise, Stan, Lucas C. en Lucas DV

Verkleed als piraten speelden onze U8'ers op zaterdag 23 februari een fantastisch carnavaltoernooi te Zwijnaarde. Daar mocht Neerlandia maar liefst 18 U8-ploegjes ontvangen, allen verkleed en vol goesting om te spelen.

De drie Floriant-ploegen zaten elk in een reeks, en deden het meer dan behoorlijk. Met vele goals, mooie overwinningen en vooral veel plezier ging de voormiddag snel voorbij. De trofee voor best verklede ploeg zagen ze wel nipt aan hun neus voorbijgaan, maar een beloning voor inzet was zeker verdiend geweest!

Floriant 3 kende een moeizame start, maar werd wedstrijd na wedstrijd beter. Terwijl Janne en Jaron de ene na de andere bal onderschepten, verdedigde Kobe DZ de ziel uit zijn lijf. Lotte speelde haar eerste wedstrijden en deed dat heel goed. Elise speelde zoals altijd sterk, en kwam gemakkelijk tot kansen. Met hele mooie resultaten en een sterke groei doorheen de ochtend, kan dit ploegje heel tevreden zijn!

Tegenstanders hadden schrik van Floriant 2. Xander wist de mand goed hangen, en wist vele shots te verzilveren. Aylin pakte ballen af aan de lopende band, en Lore liet haar tegenstander geen seconde los. Tibe verscheen vaak als een duivel uit een doosje, wat hem vaak de bal opleverde, terwijl Nahla geniepig haar tegenspeler wist te verschalken. Met drie overwinningen op zak werd het toernooi mooi afgesloten.

Floriant 3 walste over hun tegenstand heen. Lars bleek telkens te snel en Nina toonde dat ze zich niet zou laten doen! Angelina speelde het altijd slim, terwijl Kobe VM en Rozane duidelijk de weg naar de korf wisten zijn. Vier ruime overwinningen (en geen verliesmatchen!) waren dan ook dik verdiend!

Speelden voor Floriant: Rozane, Angelina, Nina, Kobe VM, Lars, Nahla, Lore, Xander, Aylin, Tibe, Janne, Elise, Lotte, Jaron en Kobe DZ

Terwijl de zon buiten vrolijk scheen, trokken de allerjongste Florianters naar korfbalclub Ago Aalst. Daar namen ze deel aan een wriemel, die volledig in het teken van de kermis stond. 

De U6'ers mochten de weg zoeken in een doolhoof, van glijbanen slieren, hun evenwicht bewaren op balken, ballen zoeken onder een parachute, wedstrijdjes spelen, parcourtjes afleggen en nog veel meer. Als eindspel streden de trainers tegen alle kinderen, maar de U6'ers wonnen duidelijk en met overmacht. Een kermissnoepje als beloning was dan ook meer dan verdiend!

Bij deze ook een dikke pluim voor de organisatie van Ago Aalst: dit was veruit één van de tofste wriemels dit seizoen, met leuke spelletjes, originele opdrachten, vriendelijke helpers en een vlot verloop!

Speelden voor Floriant: Seppe DV, Lucas DV, Lucas C, Seppe T, Staf, Lola, Nand, Jade, Emile, Maxim, Irene, Robbe en Stan

Temse was op 9 februari, tijdens een regenachtige zaterdag, de plaats waar onze U8'ers paraat moesten zijn. Slechts voor de tweede keer dit seizoen was Floriant met minder dan twee ploegen paraat, maar dat kon het enthousiasme niet drukken.

Met een paar vlotte en overtuigende winsten, veel mooie doelpunten en leuke acties konden de U8'ers tevreden terugkijken op hun ochtend. Er werd maar liefst dertien keer gescoord, terwijl er maar vier tegendoelpunten vielen. De broodpudding die Rozane trakteerde was dan ook dik verdiend, en ze smaakte heerlijk!

Speelden voor Floriant: Rozane, Ivo, Lars, Kobe De Zutter en Jaron

Het is februari en het zaalseizoen begint op zijn laatste beentjes te lopen. Dat betekent dat ook de laatste wedstrijden in zicht zijn. In het eerste weekend van februari trokken de jongste Florianters naar Zwijnaarde, om er partij te geven aan Ganda en Neerlandia.

De twee ploegen werkten samen zes matchen af, en wisten de helft hiervan te winnen. De lastigste tegenstander kwam echter uit onverwachte hoek. Met tien U8'ers werd er een heftige wedstrijd gespeeld tegen trainers Lynse en Jan. Met snel heen-en-weer geloop en gewiekste passen ging de bal vlot van de ene naar de andere korf. Geregeld werd de bal dan ook door de mand gejaagd. De score begon snel op te lopen, maar de trainers moesten wegens een gebrek aan conditie de match staken.

De volgende wedstrijden vinden iets verder plaats, namelijk te Temse. Hopelijk kan ook hier weer veel gescoord en gewonnen worden!

Speelden voor Floriant: Nina, Elise, Nahla, Tibe, Seppe DV, Kobe VM, Kobe DZ, Lars, Xander en Aylin.

Tijdens het laatste weekend van januari vonden de U8-league wedstrijden plaats in de sporthal van Merelbeke. Bezoekers van de dag waren Temse en Ganda.

Met veel inzet en gretigheid begonnen onze ploegjes aan de wedstrijden. De resultaten wisselden elkaar af: soms een mooie overwinning, vaak een verdiend gelijkspel en soms een jammerlijk verlies. De Floriant-U8'ers bleven echter tot de laatste seconden hun best doen, om zo veel mogelijk doelpunten te maken.

Na een vermoeiende, maar leuke middag, kunnen de U8'ers tevreden terugblikken. Volgende week trekken we naar Ganda, om nog betere resultaten te sprokkelen!

Speelden voor Floriant: Tibe, Kobe De Zutter, Jaron, Kobe Vermander, Lars, Aylin, Han, Xander, Seppe, Ivo, Janne, Rozane, Angelina, Ilana, Nahla, Nina en Lore.

Inschrijvingen
Kalender

© 2019, website powered by Twizzit.com