Vorig jaar dienden we in de zaalcompetitie tot de laatste speeldagen te knokken om ons behoud in de Topleague veilig te stellen maar niet dit jaar; het werd opnieuw knokken maar dan voor een plaatsje in de kruisfinales . Met een 10 op 14 in de 2° ronde moeten we bijzonder fier zijn maar de ontgoocheling is natuurlijk bijzonder groot als je op 1 puntje van de kruisfinales strandt . We eindigden uiteindelijk op de 5° plaats met gelijke punten met de 4° AKC . 

Op de slotspeeldag van de NDN/Topkorfballeague kon Floriant voor het eerst in zijn geschiedenis een plaats in de kruisfinales behalen, al hadden de Blue Sharks dit niet meer in eigen handen. De eerste opdracht was de punten thuis te houden tegen Borgerhout/GW, reeds zeker van Herentals. Maar bij winst was Floriant nog steeds afhankelijk van het resultaat van AKC/Luma op bezoek bij Putse. Als AKC erin slaagde Putse te verslaan, was het altijd zeker van een kruisfinale.

Op de voorlaatste speeldag van de zaalcompetitie maakte Floriant zijn traditioneel zwaarste verplaatsing van het seizoen, namelijk naar leider Kwik. De Blue Sharks konden in het verleden nog nooit deze uitwedstrijd winnen, maar na de 8 op 8 leek het niet onmogelijk dat Floriant deze keer wel eens dichter in de buurt van de overwinning zou kunnen komen.

Met de komst van Voorwaarts en wetende dat Floriant tijdens de heenmatch door de groen-witten van het veld werd geschoten met 38-26, stond er de Blue Sharks zaterdagavond een moeilijke opdracht te wachten. Als Floriant nog aanspraak wilde maken op de kruisfinales, moest deze klip alsnog omzeild worden.

Op bezoek bij het puntenloze en bijgevolg ook als laatste geklasseerde Meeuwen mocht Floriant niet verliezen om nog uitzicht te behouden op de kruisfinaleplaatsen. Enkele seizoenen geleden, toen Meeuwen ook uit de Topkorfballeague degradeerde, was Floriant de enige ploeg die punten verloor tegen de rood-zwarten. Dat wilden de Blue Sharks niet weer laten gebeuren.

Zaterdagavond werd in Merelbeke het duel tussen de nummers 6 en 7 van het klassement afgewerkt. Floriant, dat de heenwedstrijd met een ruim verschil wist te winnen (15-21), kon bij een nieuwe overwinning Putse zo goed als definitief losrijden en zichzelf verzekeren van een zorgeloos seizoenseinde.

Gezien het geleverde werk tijdens het huidige seizoen en de ambitie van de trainers om het team naar een hoger niveau te brengen , zijn Floriant en de trainersstaf (Kevin - Stefaan) overeengekomen om de samenwerking volgend seizoen verder te zetten.
We wensen trainers en spelers veel sportieve successen in de huidige competities. Bovendien zijn wij er van overtuigd dat deze samenwerking op termijn Floriant zal doen uitgroeien tot een korfbal subtopper. 

Op speeldag 9 mocht Floriant voor het eerst een bezoek in het gerenoveerde Kwik Indoor voor de ontmoeting met AKC/Luma. De heenwedstrijd was een doelpuntenspektakel, er kon dus wel wat verwacht worden van dit duel dat elke keer weer spektakel oplevert.

Terwijl de vaderlandse competitie een 2-tal weken stillag waren een aantal Floriantjes actief op de korfbalchallenge in Rotterdam .

Dit waren Saar en Lars bij de Diamonds , Nel Seys bij de U17 en Anke en Arne bij de U19 .

Zij mogen terecht fier zijn op hun prestaties en ook wij zijn als club natuurlijk bijzonder fier dat wij 5 jonge spelers bij de diverse Nationale Selecties zagen aantreden op de Challenge in Nederland , een jaarlijks topevent .

Wij zijn er zeker van dat deze spelers ook voor Floriant hoog zullen scoren in de competitie en kijken er al naar uit om jullie ook in Floriant-shirt te zien schitteren vanaf eerstkomende zaterdag.

Marc Méganck

De laatste wedstrijd van 2018 werd voor Floriant op bezoek bij Voorwaarts, vijfde in de tussenstand, gespeeld. Tegen de groen-witten kon Floriant de afgelopen seizoenen enkele goede resultaten neerzetten. De Blue Sharks startten deze keer wel zonder Lennert Impens, die de voorbije week niet aan trainen toekwam door last in de hamstrings.

Kern: Senior (2018-2019)
Coach 2
Ploegbegeleider 5
Speler 29
Kine 1
Boydens Sander


Speler
COPPENS PIETER


Speler
COURTENS LARS


Speler
D'HUYVETTER EVELIEN


Speler
DALLE TIM


Speler
DE CONINCK HANNAH


Speler
DE KEYSER AN-SOFIE


Speler
DE SMEDT KASPER


Speler
DE TAEYE SAM


Speler
DE TAEYE WOUTER


Speler
DELBEKE NIELS


Speler
DELRUE Jan


Speler
DELRUE JOLIEN


Speler
Heyerick Ulrike


Speler
IMPENS LENNERT


Speler
Loquet Enzo


Speler
MEGANCK ANKE


Speler
SEYS FLOOR


Speler
SEYS SAAR


Speler
VAN DAMME ARNE


Speler
VAN DAMME LIEN


Speler
VAN DAMME MAIKE


Speler
VAN DEN ABEELE HANNE


Speler
VAN DEN ABEELE STEFANIE


Speler
VAN HOUDT TOM


Speler
VAN SPEYBROECK EMMELINE


Speler
VERGAERT RUBEN


Speler
Verlinden Michaël


Speler
VERSELE STEPHANIE


Speler
De Waele Kevin


Coach
Segers Stefaan


Coach
Schockaert Elke


Kine
DE CONINCK STEVEN


Ploegbegeleider
Impens Katrien


Ploegbegeleider
VAN DAMME GUNTHER


Ploegbegeleider
VAN SPEYBROECK JAN


Ploegbegeleider
Vereecken Marijke


Ploegbegeleider
Inschrijvingen

© 2017, website powered by Twizzit.com