Zondagmiddag stonden de kruisfinales van de Topleague veld op het programma. Terwijl Borgerhout/GW en AKC/Luma het tegen elkaar opnamen, werd in Merelbeke de halve finale tussen Floriant en Boeckenberg afgewerkt. Net als in de zaalcompetitie moesten de Blue Sharks dus voorbij de Panters geraken om een tweede finale in enkele maanden te kunnen spelen. De weersomstandigheden beloofden alvast geen aantrekkelijke wedstrijd, een stevige wind eiste een belangrijke rol op.

Afgelopen donderdag werkte Floriant de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Boeckenberg af. De Panters werden al bij al eenvoudig verslagen met 24-16. Zaterdagavond moesten de Blue Sharks alweer aan de bak in eigen huis tegen Borgerhout/GW, dat in de virtuele stand op de tweede plaats prijkt. Voor de topper tussen de nummers 1 en 2 waren de tribunes van sporthal Ter Wallen voor het eerst sinds lang nog eens goed volgelopen, en de supporters kregen waar voor hun geld.

Na de zwakke partij en nederlaag tegen Kwik ontving Floriant in eigen huis Putse. De Blue Sharks konden zich geen twee weken na elkaar een misstap veroorloven.

Zaterdagavond stond voor leider Floriant de uitwedstrijd tegen Kwik, tweede in het voorlopige klassement, op het programma. Voor de Blue Sharks is de verplaatsing tegen de geel-zwarten nog nooit gemakkelijk geweest, dat werd ook nu niet verwacht na de goede prestaties van de thuisploeg de laatste weken.

De terugronde van de competitie startte voor Floriant met een thuiswedstrijd tegen het als laatste geklasseerde Meeuwen.
Net als vorige week waren er opnieuw enkele spelers die door een positieve covidtest van thuis de wedstrijd moesten volgen. De afwezigen dit weekend heetten Shiara Driesen, Stefanie Van den Abeele en Ruben Vergaert.