Zaterdagavond stond met de confrontatie tussen leiders Floriant en AKC/Luma de topper van de NDN Topkorfballeague op het programma. Beide teams hadden hun eerste 3 wedstrijden winnend afgesloten en konden in een rechtstreeks duel uitmaken wie alleen aan de leiding zou komen.
In een kolkende sportzaal Ter Wallen - weinig competitiewedstrijden in België gezien buiten de kruisfinales met zoveel lawaai in de hal - werd de partij op gang gefloten.

Op speeldag 2 van de Topkorfballeauge ontving Floriant promovendus Riviera/Deurne. Net als tegen Putse werd een eenvoudige overwinning verwacht, al was het opletten voor een verdedigende tactiek van de paars-gelen.

Zaterdagavond mocht Floriant voor het eerst als regerend zaalkampioen de vloer van sporthal Ter Wallen betreden voor de openingswedstrijd van de zaalcompetitie. De Blue Sharks beginnen zo aan de zware opdracht om hun titel van vorig seizoen te bevestigen. Met Putse kreeg Floriant een ideale tegenstander om dit doel in te zetten. De supporters maakten er alvast een feestje van in het nieuw opgerichte sfeervak.

09/06/2022
YVES DAELMANS

In het Boeckenberg Sportcenter werden donderdagavond de Gouden Korven in het korfbal uitgereikt.

Op de laatste speeldag van de heenronde bracht Floriant een bezoek aan Voorwaarts, dat dit seizoen in moeilijker vaarwater verkeert. Voor de Blue Sharks was het de eerste competitiewedstrijd van 2020, het nieuwe jaar goed inzetten was dus de boodschap.