We gingen even langs bij U9 om hun trainers enkele vraagjes voor te leggen.

Jan Delrue  Jan Delrue, trainer U9 bij Floriant.

Jan, wanneer en waar speelde je voor het eerst korfbal? Hoe oud was je toen?

Toen ik begon met korfbal bij Floriant, was ik 9 of 10 jaar. Toen heette de leeftijdscategorie nog de pupillen. Vandaag zou ik een jonge U11'er geweest zijn.

Waarom vind jij korfbal zo'n leuke sport?

Korfbal is niet alleen een tactische, maar ook zeer technische sport. De combinatie van een technisch goede uitvoering, een snel en tactisch spel en bovenal een teamgebeuren gebaseerd op vertrouwen maakt korfbal een ongelooflijk intrigerende sport.

Wat vind je belangrijk om mee te geven met jouw spelers?

Zelf heb ik altijd het geluk gehad om in een fantastisch team terecht te komen, met stuk voor stuk fijne mensen die vandaag het mooie weer maken in het bestuur, als trainer, of als speler bij de kernploeg. Eenzelfde gevoel van verbondenheid en teamgeest wil ik ook een stuk kunnen meegeven aan de spelers die ik train. Sport is niet alleen wedstrijden winnen, maar ook sociale banden scheppen. Daarnaast hoop ik de spelers ook te tonen dat je met inzet ver kan komen, en dat je meer kan dan je denkt. Zo krijgen ze een stuk eigenwaarde mee, en een les over doorzetting en volharding.

 

  Emmeline Van Speybroeck, trainster bij U9.

Emmeline, waar en wanneer speelde jij voor het eerst korfbal? En hoe oud was je toen?

Ik was 5 jaar toen ik voor het eerst korfbal speelde. Dat was toen al bij Floriant.

Waarom vind jij korfbal zo'n leuke sport?

Korfbal is competitieve vriendensport. Het is een kleine wereld waarin iedereen elkaar snel leert kennen. Van Antwerpen tot in Gent. Keihard en willen winnen als team op het veld. Hechte vriendengroepen naast het veld.

Wat vind je belangrijk om mee te geven met jouw spelers?

Trainen, bijleren, doorzetten en willen winnen is cruciaal maar genieten en plezier beleven is minstens even belangrijk!

 

Jan en Emmeline krijgen tijdens de trainingen ondersteuning van hulprtrainers Marthe De Boeck, Sam De Loor, Nanou Van Acker en Warre Van den Bossche, allemaal spelers bij U17.