Korfbal is een sport waar jongens en meisjes samen een ploeg vormen

Een gemengde balsport waarbij je via dynamisch samenspel tracht te scoren in een korf die centraal op het speelveld staat.
Zowel indoor als outdoor op een sportveld, op het strand of op een pleintje kan je korfballen.
De beste korfballers spelen met hun club in de NDN Topkorfballeague en behoren met het nationale team, de Diamonds, tot de absolute wereldtop.
Korfbal is topsport maar biedt heel wat mogelijkheden om ook recreatief te beoefenen en is de schoolsport bij uitstek.

Korfbal is een dynamische ploegsport die haar roots heeft in de Lage Landen. Dat bij deze unieke sport de strijd door gemengde ploegen (bestaande uit 4 vrouwelijke en 4 mannelijke spelers) wordt beslecht, is misschien wel de meest in het oog springende eigenschap, maar er is nog zoveel meer! Op topniveau staat korfbal garant voor spektakel en atletisch vermogen. Op vriendschappelijk niveau is het spel dan weer erg geschikt voor kinderen. De familiale sfeer binnen de clubs is nooit ver weg. Maar bovenal is de sport momenteel aan een opmars bezig. Mondialisering heet zoiets. En professionalisering.

Korfbal een sport voor jou!

Bij korfbal gaan sport en plezier hand in hand. De enige gemengde balsport ter wereld wordt zowel binnen als buiten gespeeld met teams van 4 jongens en 4 meisjes (een ideale schoolsport!!!!). Maar niets houd je tegen om recreatief 3-3, 4-4,… te spelen. Korfbal is een sport voor iedereen: voor jong en iets minder jong, voor competitief of recreatief aangelegde mensen,…. Het is een sport waarin snelheid, behendigheid, veelzijdigheid en vooral zin voor samenspel heel belangrijk zijn!