Deze namiddag (12/03/20) heeft de KBKB via haar website gecommuniceerd dat de halve finales en finales van de zaalcompetitie afgelast worden.

Het nemen van deze beslissing ligt in lijn met de beslissingen die andere sportbonden (basketbal, volleybal, voetbal) reeds namen en nadat deze namiddag minister Ben Weyts gecommuniceerd heeft dat alle sportieve evenementen (zowel indoor als outdoor) op regionaal niveau voorlopig geschrapt worden t.e.m. 31 maart.

Het is jammer dat onze fanions hierdoor hun ambitie, om een gooi te doen naar de titel van zaalkampioen, niet kunnen waarmaken.

Op advies van de korfbalbond en in navolging van de richtlijnen van de federale overheid ivm corona zijn er vanaf morgen geen korfbal-trainingen meer voor de jeugd & de kern. Van zodra de trainingen hervat kunnen worden, brengen we jullie op de hoogte.

Wie al betaald heeft voor de tickets halve finale, krijgt zeker zijn geld terug (als de Covid19 crisis voorbij is...).

Op de laatste speeldag van de zaalcompetitie ontving Floriant Voorwaarts. Ondanks drie opeenvolgende nederlagen tegen achtereenvolgens AKC/Luma, Borgerhout/GW en Boeckenberg zijn de Blue Sharks zijn al even zeker van hun plaats in de halve finale van volgende zaterdag. Tegen Voorwaarts wilde Floriant de competitie toch nog in schoonheid afsluiten om zo met een goed gevoel richting Beveren te trekken.

Zaterdagavond vond de trekking plaats van de tombolasteunkaarten. Het winnend nummer is het nummer 0901, reservenummer 0548.

Laura Mortier heeft de bon van 500 euro van Vélo Marco gewonnen.

We zijn zeer verheugd te kunnen communiceren dat Johan Olaerts vanaf volgend seizoen de nieuwe assistent-trainer wordt bij Kevin De Waele. Johan volgt er op het einde van het seizoen Stefaan Segers op die, zoals eerder gecommuniceerd, een nieuwe uitdaging opzoekt.

Johan is tot op vandaag speler van R. Scaldis S.C. en heeft aldaar ervaring opgebouwd als jeugdtrainer bij verschillende jeugdcategorieen en als jeugdcoordinator. Naast zijn korfbalactiviteiten bij R. Scaldis is Johan o.a. ook hoofdtrainer van de nationale U17 ploeg, lid van het Comite Opleiding Trainers (KBKB) en zet hij zich in voor de korfbalkampen te Genk.

Johan is een ambitieuze trainer, met veel gedrevenheid en trainerservaring met jonge spelers. We zijn er dan ook van overtuigd dat Johan de ideale assistent-trainer zal zijn voor onze jeugdige kern. Bestuur en Technisch Comite wensen Johan nu alvast heel veel succes in zijn toekomstige functie als assistent–trainer bij KC Floriant Merelbeke.

Na overleg met het bestuur en het Technisch Comite heeft assistent-trainer Stefaan Segers zondagnamiddag aan de spelerskern te kennen gegeven dat hij volgend seizoen toe is aan een nieuwe uitdaging. We vinden het jammer dat de samenwerking tussen Stefaan en de club op het einde van dit seizoen wordt beëindigd, maar respecteren zijn beslissing..

Wij zijn er van overtuigd dat Stefaan met dezelfde positieve ingesteldheid, passie en gedrevenheid de kern zal blijven ondersteunen tot het einde van het seizoen, zowel op trainingen als wedstrijden.

Als bestuur zijn we Stefaan erkentelijk dat hij ons zijn beslissing tijdig meegedeeld heeft, hetgeen ons voldoende tijd laat om een goede keuze te maken van de toekomstige hulpcoach.

Zoeken maar!
Overig Nieuws
Kom jij ook korfballen?
21/09/2019