Zaterdagavond vond de trekking plaats van de tombolasteunkaarten. Het winnend nummer is het nummer 0901, reservenummer 0548.

Laura Mortier heeft de bon van 500 euro van Vélo Marco gewonnen.

We zijn zeer verheugd te kunnen communiceren dat Johan Olaerts vanaf volgend seizoen de nieuwe assistent-trainer wordt bij Kevin De Waele. Johan volgt er op het einde van het seizoen Stefaan Segers op die, zoals eerder gecommuniceerd, een nieuwe uitdaging opzoekt.

Johan is tot op vandaag speler van R. Scaldis S.C. en heeft aldaar ervaring opgebouwd als jeugdtrainer bij verschillende jeugdcategorieen en als jeugdcoordinator. Naast zijn korfbalactiviteiten bij R. Scaldis is Johan o.a. ook hoofdtrainer van de nationale U17 ploeg, lid van het Comite Opleiding Trainers (KBKB) en zet hij zich in voor de korfbalkampen te Genk.

Johan is een ambitieuze trainer, met veel gedrevenheid en trainerservaring met jonge spelers. We zijn er dan ook van overtuigd dat Johan de ideale assistent-trainer zal zijn voor onze jeugdige kern. Bestuur en Technisch Comite wensen Johan nu alvast heel veel succes in zijn toekomstige functie als assistent–trainer bij KC Floriant Merelbeke.

Na overleg met het bestuur en het Technisch Comite heeft assistent-trainer Stefaan Segers zondagnamiddag aan de spelerskern te kennen gegeven dat hij volgend seizoen toe is aan een nieuwe uitdaging. We vinden het jammer dat de samenwerking tussen Stefaan en de club op het einde van dit seizoen wordt beëindigd, maar respecteren zijn beslissing..

Wij zijn er van overtuigd dat Stefaan met dezelfde positieve ingesteldheid, passie en gedrevenheid de kern zal blijven ondersteunen tot het einde van het seizoen, zowel op trainingen als wedstrijden.

Als bestuur zijn we Stefaan erkentelijk dat hij ons zijn beslissing tijdig meegedeeld heeft, hetgeen ons voldoende tijd laat om een goede keuze te maken van de toekomstige hulpcoach.

Net voor het ingaan van de zaalperiode werd nog de eerste speeldag van de terugronde van de veldcompetitie afgewerkt.
Floriant bracht een bezoek aan Riviera/Deurne en kon bij winst de winter ingaan aan kop van het klassement.

Zonet werd de finale betwist van het Ek Korfbal U21 in Tsjechië met alweer een belangrijke Floriant inbreng. De ploeg werd gecoacht door onze trainer Kevin De Waele en als spelers waren Anke Méganck, Niels Delbeke en Arne Van Damme van de partij.

In de voorronde werd telkens ruim gewonnen van Duitsland Portugal en Hongarije en in de halve finales werd ook de UK met ruime cijfers verslagen. Jammer genoeg bleek Nederland in de finale alweer een maatje te groot. België ging met 12-21 de boot in na nochtans een beloftevolle start (5-5 score na 10 minuten).  Maar plots scoorde Nederland 5 maal na mekaar en die kloof kon België nooit meer dichten.  Toch een dikke proficiat aan de Belgische ploeg en aan ons Floriantjes.

Zoeken maar!
Inschrijvingen
Overig Nieuws
Nieuwe leden seizoen 2020-2021