Ze zijn er weer, de overheerlijke melkchocolade schilfertruffels.

Op speeldag 2 van de competitie ging Floriant op bezoek bij Sikopi. De Blue Sharks waren vorige week sterk aan het seizoen begonnen met winst in de vooruitgeschoven wedstrijd op Borgerhout/GW (20-23) en een overwinning tegen Riviera/Deurne (18-11). Floriant leidde hierdoor uiteraard ook het klassement en wilde deze koppositie deze middag kracht bijzetten.

Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging? Speel je graag met een bal? Ben je op zoek naar een toffe ploeg, een familiale club? Floriant biedt korfbal aan op alle niveaus voor spelers vanaf 4 jaar tot...

Vanaf vrijdag 2 augustus starten de jeugdtrainingen. Voor verschillende jeugdploegen zijn we nog op zoek naar jonge talenten:

U6/U8 (°2012-2015) traint op woensdag en vrijdag van 18u15 tot 19u15. De kinderen worden tijdens de training opgesplitst volgens leeftijd/niveau. We zijn nog op zoek naar jongens en meisjes.

U10 (°2010-2011) traint op woensdag en vrijdag van 18u15 tot 19u30. We zijn nog op zoek naar jongens en meisjes, vooral geboortjaar 2010.

U12 (°2008-2009) traint op woensdag en vrijdag van 18u15 tot 19u45. We zijn vooral nog op zoek naar meisjes, vooral geboortejaar 2009.

U14 (°2006-2007) traint op woensdag en vrijdag van 18u15 tot 19u45. We zijn vooral nog op zoek naar jongens en meisjes.

Ben je ouder, kom dan gerust ook langs dan bekijken we bij welke ploeg je best aansluit.

Alle trainingen gaan door op of rond het kunstgrasveld aan het zwembad in Merelbeke.

Nieuwe spelers mogen gedurende een maand vrijblijvend meetrainen!

Tijdens de wintermaanden (november tot eind maart) wordt er binnen getraind.

De nationale ploeg (Diamonds) speelt het WK Korfball van 1 tem 10 augustus in Durban (Zuid-Afrika).

Twee spelers van Floriant, Saar en Lars behoren tot de selectie. Proficiat aan beiden en succes met de wedstrijden.

Miguel kan je aan het werk zien als scheidsrechter op het WK.

Voor het volledige schema & video's verwijzen wij naar de site van de KBKB & IFK: www.korfbal.be & www.worldkorfball.org

Voor de 8ste keer reeds heeft Patrick Coppens een familiefietszoektocht in elkaar gestoken die je kan fietsen tussen 15 juni en 30 september.

Zaterdagmiddag had Floriant een afspraak met de geschiedenis in zijn tweede veldfinale in de hoogste afdeling in 3 seizoenen. Net als twee jaar geleden werd de finale afgewerkt onder een broeierige zon. De tegenstander heette nu AKC/Luma, dat licht als favoriet aan de partij begon nadat het in de reguliere competitie met ruime voorsprong eerste was geëindigd. Zoals het cliché wil is in een finale echter alles mogelijk, zeker na de sterke terugronde van Floriant in de veldcompetitie.

Na een goede terugronde op het veld (8 op 14 – 3 overwinningen, 2 nederlagen en 2x gelijk) had Floriant vorige week als derde de reguliere competitie afgesloten. Hierdoor wachtte in de kruisfinale een verplaatsing naar het als tweede geëindigde Kwik. Bij winst plaatste Floriant zich voor de tweede keer in drie seizoenen voor de finale van de veldcompetitie.

Zoeken maar!
Inschrijvingen
Overig Nieuws
Floriant houdt maximum van de punten na ruime zege op Sikopi