09/06/2022
YVES DAELMANS
 

In het Boeckenberg Sportcenter werden donderdagavond de Gouden Korven in het korfbal uitgereikt.

Floriant heeft na de zaaltitel nu ook de Belgische veldtitel gewonnen. Floriant en Borgerhout/GW maakten er een spannende Topleague finale van, die beslecht werd met een golden goal van Ruben: Floriant - Borgerhout/GW 18-17. 

Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging? Speel je graag met een bal? Ben je op zoek naar een toffe ploeg, een familiale sportclub? Floriant biedt korfbal aan op alle niveaus voor spelers vanaf 4 jaar tot ...

Voor verschillende jeugdploegen zijn we nog op zoek naar jonge sportieve talenten:

Zondagmiddag stonden de kruisfinales van de Topleague veld op het programma. Terwijl Borgerhout/GW en AKC/Luma het tegen elkaar opnamen, werd in Merelbeke de halve finale tussen Floriant en Boeckenberg afgewerkt. Net als in de zaalcompetitie moesten de Blue Sharks dus voorbij de Panters geraken om een tweede finale in enkele maanden te kunnen spelen. De weersomstandigheden beloofden alvast geen aantrekkelijke wedstrijd, een stevige wind eiste een belangrijke rol op.

Na wikken en wegen heeft Shiara Driesen te kennen gegeven om volgend seizoen de blauwe kleuren niet langer te verdedigen en eind dit seizoen het Blue Shark verhaal te beeindigen.

Jammer dat de samenwerking vroegtijdig wordt beeindigd maar alle respect voor deze moeilijke en moedige beslissing. Alvast bedankt voor je inzet, winnaarsmentaliteit en geleverde prestaties in het afgelopen seizoen. Veel succes toegewenst naar de toekomst toe.

Hoi hoi

Sommigen zullen de geruchten misschien al wel hebben opgevangen in de wandelgangen. Mits ik vanavond niet aanwezig zal zijn op de training, stuur ik jullie graag even zelf de boodschap dat ik uiteindelijk toch de knoop heb doorgehakt om volgend seizoen niet meer verder te gaan op Floriant.  
De verplaatsing, de tijd die in het verbouwen en korfbal kruipt, in combinatie met de lichamelijke kwaaltjes maakt me bang dat het lastig wordt om ook volgend seizoen de verplaatsing te trotseren, en voortdurend de drive en focus te vinden. Ik merk dat ik op tram 3 vaker stoot op mijn eigen grenzen, fysiek en mentaal. Met spijt in het hart moet ik dan ook toegeven dat mijn blue shark verhaal al na een jaartje eindigt. 
Ik vind het wel echt dubbel, want jullie zijn een geweldige groep. En voor die groep zou ik sowieso nog een jaartje gaan, maar het is voor mezelf, fysiek en mentaal. 
Ik wil jullie bedanken voor het afgelopen jaar! Jullie inzet, jullie vechtlust, jullie ontzettend warme gastvrijheid, want oh wat zijn jullie een topgroep! 


Dankjewel Blue Sharks! We geven er nog 4 weken een lap op en pakken met z'n allen die double! 


Groetjes van een grote Floriantfan! (Shiara -  vrijdag 13 mei 2022) 

Floriant is een korfbalclub met ruim 250 leden waarvan 150 jeugdleden. Onze club wil korfbal aanbieden voor jong en oud én de mogelijkheid geven tot wedstrijd spelen. De wedstrijden worden gespeeld in sportpark Ter Wallen in Merelbeke. Onze eerste ploeg werd in 2022 Belgisch zaalkampioen! Gezien de geweldige toestroom van nieuwe spelertjes de laatste jaren zijn we momenteel op zoek naar extra trainers die willen instaan voor de opleiding van deze jonge spelertjes. 

Wat zoeken wij:

Trainers/coaches voor U13, U15, U17 of U19 die een ploeg willen begeleiden tijdens trainingen en wedstrijden. Ook assistenten of trainers met interesse in een jongere leeftijdsgroep zijn welkom

Wat verwachten wij:

Gedreven trainer die zijn enthousiasme kan overzetten op de jonge spelers

Voldoende korfbalkennis om een jeugdploeg te trainen en coachen (of bereid zijn de nodige opleidingen te volgen)

Na een formidabel seizoen en een zinderende finale is Floriant de verdiende Belgische kampioen korfbal geworden.

Link Korfbalbond & facebook Supportersgroep Floriant

Vanaf 1 juli is er een nieuw parkeerbeleid in Merelbeke.

Voor de parkings rond het sportcentrum is de regel:

Zoeken maar!
Kalender
Overig Nieuws
Kom jij ook korfballen? Floriant zoekt nog jeugdspelers! (2022-2023)
12/03/2022
Floriant naar veldfinale na thriller tegen Boeckenberg
29/05/2022
WK U19 in Tsjechië met Nel Seys
16/04/2022
Floriant zet Borgerhout/GW opnieuw opzij met dertiger
20/02/2022
Floriant pakt tegen Putse overwinning zonder glans
07/02/2022
respect

© 2019, website powered by Twizzit.com