Op speeldag 2 van de Topkorfballeauge ontving Floriant promovendus Riviera/Deurne. Net als tegen Putse werd een eenvoudige overwinning verwacht, al was het opletten voor een verdedigende tactiek van de paars-gelen.


De Blue Sharks startten echter sterk en zetten onmiddellijk 4-0 op het bord. Tot minuut 11 hield de thuisploeg een gemiddelde van 1 doelpunt per minuut aan (11-3). Het tweede deel van de eerste helft verliep iets moeizamer, maar een ruime kloof van 9 doelpunten bleef ook bij de rust behouden (17-8).

Na de pauze was er nog weinig spanning te beleven, het verschil bleef rond de 10 doelpunten steken. In de laatste minuten kregen de supporters nog de gevraagde applausvervangingen wat de sfeer in de zaal in de hoogte joeg. De partij werd opnieuw beëindigd met een dertiger (32-19).

Voor de tweede week op rij een duidelijke uitslag voor de zaalkampioen, met de 32-19 werd exact dezelfde score als op speeldag 1 behaald. Volgend weekend wacht voor de Blue Sharks een eerste grotere test met een bezoek aan Voorwaarts.

Floriant: Anke Meganck (3), Lisa Pauwels (3+1p), Nel Seys (3), Stefanie Van den Abeele (1), Lars Courtens (4+1p), Lennert Impens (3), Arne Van Damme (6), Ruben Vergaert (4+2p). Invallers: Jolien Delrue, Wout Temmerman (1p)

Riviera/Deurne: Siele Jochems (2+1p), Laura Peeters (1+1p), Kim Spiette, Sany Zakeriesen, Yannis Michielssens (4), Glenn Peeters (2), Maarten Thijs (4+1p), Kristof Van Campen (3). Invallers: Lise Mastbooms, Jonathan Cambré