Zondagmiddag stonden de kruisfinales van de Topleague veld op het programma. Terwijl Borgerhout/GW en AKC/Luma het tegen elkaar opnamen, werd in Merelbeke de halve finale tussen Floriant en Boeckenberg afgewerkt. Net als in de zaalcompetitie moesten de Blue Sharks dus voorbij de Panters geraken om een tweede finale in enkele maanden te kunnen spelen. De weersomstandigheden beloofden alvast geen aantrekkelijke wedstrijd, een stevige wind eiste een belangrijke rol op.


De bezoekers openden toch al snel de score via de afscheidnemende Sara Goossens, maar Tom Van Houdt counterde dadelijk. Voor een volgende doelpunt was het wachten tot minuut 10. De bezoekers wisten vervolgens in een paar sterke minuten een klein kloofje uit te bouwen (2-4 en 3-5). Floriant werd daarna wel sterker en met veel strijd herstelden Saar Seys en Lisa Pauwels het evenwicht (5-5). De Blue Sharks hadden in de eerste helft de wind mee in het voorveld en hadden dan ook de boodschap begrepen dat best nog voor de rust een verschil kon worden gemaakt. In de laatste 10 minuten voor de pauze scoorde Floriant nog 3 keer, waardoor we met een 8-5 tussenstand de rust in gingen.

Na de pauze bracht Saar Seys het verschil op 4, maar vanaf dan ging Boeckenberg aan de hand van Jolien Herthogs opnieuw aanhaken (9-7). De kloof werd nog eens opnieuw 4 doelpunten in het voordeel van de Blue Sharks, maar Boeckenberg was niet van slag. De bezoekers konden met 4 opeenvolgende goals zelfs de bordjes weer gelijk hangen (11-11).

De spanning was volledig terug en voor de supporters werd het nog een klein kwartier nagelbijten. Bij Floriant werden Shiara Driesen en Lennert Impens van de bank gehaald wat onmiddellijk een invloed had. Ineens vielen de ballen langs beide kanten ook vlot binnen, maar een verschil werd niet gemaakt tot 8 minuten voor tijd. Thomas Thijs wist met 2 scores de 13-15 op het bord te zetten en voor de Blue Sharks zag het er plots even benard uit. Saar Seys kon echter al snel terug voor de aansluiting zorgen en de ingevallen Ruben Vergaert bracht de spanning opnieuw helemaal terug met nog 3 minuten op de klok. 

Het leek op verlengingen uit te draaien tot Anke Meganck, die bij een vrijworp alleen werd gelaten in het achterveld, de bal proper in de korf deponeerde (16-15). Hierna bleken nog slechts enkele seconden speeltijd over te zijn, onvoldoende voor Boeckenberg om nog iets recht te zetten.

Uiteraard zorgde deze afloop voor de nodige ontlading bij spelers en supporters. Boeckenberg maakte het de Blue Sharks weer knap lastig, zoals elke ontmoeting op het veld dit seizoen werd ook nu afgesloten met het kleinste verschil. Floriant kan zich nu opmaken voor zijn derde veldfinale. Met de ervaring van vorige verloren finales in 2017 - tegen Kwik - en 2019 - tegen AKC/Luma - op zak wordt het nu hopelijk derde keer goede keer. De finale van de veldcompetitie wordt na de overwinning van Borgerhout/GW een heruitgave van de zaalfinale. De Zebra's zullen uiteraard een revanche willen voor de zaalfinale, Floriant zal er alles aan doen om nog een beker naar Gent mee te brengen.

Floriant: Anke Meganck (1), Lisa Pauwels (1+1p), Saar Seys (2+2p), Stefanie Van den Abeele, Lars Courtens (3), Niels Delbeke (1), Arne Van Damme (2), Tom Van Houdt (2). Invallers: Shiara Driesen, Lennert Impens, Ruben Vergaert (1)

Boeckenberg: Sara Goossens (1), Jolien Herthogs (2+2p), Lisa Van Gorp (1+1p), Tess Voshart, Joppe Bellemans, Jordan De Vogelaere, Tibo Dujardin (1), Thomas Thijs (5). Invallers: Tess Mathis, Lucas De Ridder (2)