De voorbije jaren slaagde Floriant  erin een vaste waarde te worden in de top van het Belgisch korfbalwereldje. Dat komt doordat de jeugd in het verleden goed begeleid is geweest door gediplomeerde trainers waardoor de basisopleiding in orde was. Wij willen deze goede jeugdopleiding blijven garanderen zodat de toekomst van onze club verzekerd blijft maar we stellen vast dat het elk jaar moeilijker wordt om medewerkers te vinden die hun tijd willen besteden aan jeugdopleiding .

Op dit moment tellen we rond de 145 jeugdleden wat maakt dat we zo’n 20 trainers nodig hebben .  Door het afhaken van enkele vaste waarden geraken we momenteel amper aan de helft van de trainers .

Dit zet de toekomst van Floriant op de helling want als er niet voldoende medewerkers gevonden worden om de jeugd te begeleiden zullen we genoodzaakt zijn een ledenstop in te voeren en met minder jeugdploegen te spelen.

Dat is natuurlijk het laatste wat we willen; vandaar deze oproep naar alle leden en sympathisanten .  Kom ons team versterken.  Wij hebben absoluut bijkomende medewerkers nodig en we willen gerust zorgen voor een basisopleiding .  Wij kunnen dit binnen de club verzorgen of kunnen daarvoor een beroep doen op medewerkers van de KBKB .

Wij hopen van harte dat we de nodige mensen vinden om ons trainerskorps te versterken zodat we een kwaliteitsvolle jeugdopleiding kunnen blijven garanderen .

Wij danken alvast alle medewerkers die in het verleden zorgden voor de goede begeleiding van onze jongeren en hopen dat deze noodkreet resultaat zal hebben want wij willen toch allemaal het beste voor Floriant, niet ?

Geïnteresseerd om medewerker te worden? Wil je graag meer informatie bekomen? Stuur een bericht via twizzit (Marc Meganck of Bart Persijn) of een mailtje naar floriant.jeugdsecretariaat@gmail.com & we contacteren jou zo snel mogelijk.

Vanwege het bestuur & de jeugdtrainers van Floriant