In zijn vierde wedstrijd van het seizoen ontving Floriant AKC/Luma, een heruitgave van de laatste veldfinale dus.
De veldkampioen kwam naar Merelbeke met een licht gewijzigde opstelling, na het vertrek van Shiara Driesen en Jarre De Ley naar DeetosSnel.

Floriant startte de wedstrijd met een aanval die maar liefst 1 minuut 35 duurde. Deze werd nog niet verzilverd maar even later werd het wel 2-0 voor de thuisploeg. AKC/Luma reageerde en zette de 2-3 op het bord.
Beide teams bleven kort bij elkaar tot 4-4, maar dan maakten de Blue Sharks een eerste keer een kloof van 3 via Lars Courtens, Lennert Impens en Saar Seys (7-4). Met de rust in zicht kwamen de bezoekers opnieuw langszij na 2x Jari Hardies (8-8). Ook aan de pauze lag de wedstrijd nog volledig open (9-9).

Na rust opnieuw een sterke start van de Blue Sharks, met 2 doelpunten in de eerste anderhalve minuut. AKC/Luma kon wel de aansluiting behouden via 3 doelpunten van Shari Leprince (13-13 na 10 minuten).
De partij bleef spannend, en het leidende duo leek hier langs om meer last mee te krijgen. Slag om slinger werd de bal op de vrijworpstip gelegd, terwijl dit in veel gevallen op een andere manier kon worden opgelost.

De Blue Sharks zetten echter door en via de dames (Saar Seys, Stefanie en Hanne (2x) Van den Abeele) kwamen ze op 17-13.
Op dat moment stonden nog steeds 15 minuten op de klok, maar Floriant leek AKC/Luma bij het nekvel te hebben. De bezoekers kwamen nog even terug tot 18-16, maar op 6 minuten voor tijd zorgde Saar Seys met de 20-16 voor de beslissing.
Uiteindelijk werd het nog 21-17.

Volgend weekend wacht voor Floriant een nieuwe belangrijke partij, op verplaatsing tegen Voorwaarts, ook al een sterk gewijzigde ploeg tegenover vorig seizoen.

Floriant: Anke Meganck, Saar Seys (5), Hanne Van den Abeele (5), Stefanie Van den Abeele (2), Lars Courtens (2), Niels Delbeke (2p), Lennert Impens (3), Arne Van Damme (2). Invaller: Floor Seys

AKC/Luma: Maite Dewinter (1), Thalia Duchesne, Jiska Frensch (1), Shari Leprince (3), Siebe De Ley (2), Jari Hardies (4), Lars Huppertz (4), Sayer Jobe (1+1p). Invallers: Brooklyn De Maeyer, Levi Van den Dycke