2 spelers van Floriant maken deel uit van de Belgische Diamonds die van 1 tem 10 augustus 2019 het WK Korfbal betwisten in Durban – Zuid Afrika.

Saar Seys en Lars Courtens wisten hun sterke prestaties met Floriant (vice-kampioen op het veld en in zaal nipt de final four gemist) te verzilveren met een selectie voor dit WK . 

In de voorrondes werd vlot gewonnen van Slovakije, Hong Kong en Engeland en in de 8° finales en kwartfinales waren Hongarije en Tsjechië te zwak voor de Belgen die zich dus simpel kwalificeerden voor de halve finale tegen het sterke Taiwan.  Een eerste serieuze test dus voor de Diamonds in afwachting van een vermoedelijke finale tegen Nederland.
Met Lars en Saar in de startende 8 scoorde België vlot en stelselmatig werd de voorsprong uitgebouwd tot een maximale voorsprong van 6 punten maar Taiwan gaf zich niet gewonnen en de scoremachine van België viel stil waardoor de Taiwanezen terug kwamen.  Op 14 seconden van het einde scoorden zij zowaar de gelijkmaker 19-19.  Golden Goal moest dus beslissen over winst en verlies.  Taiwan had eerst balbezit maar leidde balverlies.  Een uitgelezen kans voor het Belgische aanvalsvak met Saar en Lars om te scoren en dat deed Lars.  Hij kreeg veel vrijheid van zijn tegenstander en scoorde van ver de 20-19 voor de Belgen.  De finale tegen Nederland was een feit .

Ook in de finale mochten Lars en Saar starten maar de Belgen waren geen partij voor Nederland dat de finale met 18-31 won en voor de 10de maal wereldkampioen werden.  Saar en Lars scoorden respectievelijk 4 en 1 treffer in deze finale en mochten terugblikken op een sterk WK .

Ook op scheidsrechtersvlak was een Floriant-man van de partij.  Onze topscheidsrechter  Miguel Wensma (reeds meermaals scheidsrechter van het jaar in België) mocht zowaar de wedstrijd Taiwan – China leiden en deed dit eenstemeer uitstekend. 

En dit is nog niet alles, Floriant heeft ook nog volgende internationals in de diverse jeugdcategorieën Nel Seys op het WK U17 in Nederland (zilver). Hanne Van Den Abeele, Anke Méganck, Arne Van Damme en Niels Delbeke binnenkort op het EK U21 in Tsjechië (Anke en Arne behaalden ook al zilver op het WK U19 in Leeuwarden)

Het is duidelijk: topkorfbal leeft in Merelbeke!