We gingen even langs bij U9 om hun trainers enkele vraagjes voor te leggen.

Jan Delrue  Jan Delrue, trainer U9 bij Floriant.

Jan, wanneer en waar speelde je voor het eerst korfbal? Hoe oud was je toen?

Toen ik begon met korfbal bij Floriant, was ik 9 of 10 jaar. Toen heette de leeftijdscategorie nog de pupillen. Vandaag zou ik een jonge U11'er geweest zijn.

Waarom vind jij korfbal zo'n leuke sport?

Korfbal is niet alleen een tactische, maar ook zeer technische sport. De combinatie van een technisch goede uitvoering, een snel en tactisch spel en bovenal een teamgebeuren gebaseerd op vertrouwen maakt korfbal een ongelooflijk intrigerende sport.

Wat vind je belangrijk om mee te geven met jouw spelers?

Zelf heb ik altijd het geluk gehad om in een fantastisch team terecht te komen, met stuk voor stuk fijne mensen die vandaag het mooie weer maken in het bestuur, als trainer, of als speler bij de kernploeg. Eenzelfde gevoel van verbondenheid en teamgeest wil ik ook een stuk kunnen meegeven aan de spelers die ik train. Sport is niet alleen wedstrijden winnen, maar ook sociale banden scheppen. Daarnaast hoop ik de spelers ook te tonen dat je met inzet ver kan komen, en dat je meer kan dan je denkt. Zo krijgen ze een stuk eigenwaarde mee, en een les over doorzetting en volharding.

 

  Emmeline Van Speybroeck, trainster bij U9.

Emmeline, waar en wanneer speelde jij voor het eerst korfbal? En hoe oud was je toen?

Ik was 5 jaar toen ik voor het eerst korfbal speelde. Dat was toen al bij Floriant.

Waarom vind jij korfbal zo'n leuke sport?

Korfbal is competitieve vriendensport. Het is een kleine wereld waarin iedereen elkaar snel leert kennen. Van Antwerpen tot in Gent. Keihard en willen winnen als team op het veld. Hechte vriendengroepen naast het veld.

Wat vind je belangrijk om mee te geven met jouw spelers?

Trainen, bijleren, doorzetten en willen winnen is cruciaal maar genieten en plezier beleven is minstens even belangrijk!

Vanaf september 2023 hebben we opnieuw een aanbod voor de jongste sporters. We springen, lopen, rollen, draaien en bewegen erop los. We werken natuurlijk ook aan onze balvaardigheden. Ben je tussen 3 en 6 jaar en heb je veel energie? Speelt jouw kleuter graag met een bal? Probeer dan korfbal!

Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging? Speel je graag met een bal? Ben je op zoek naar een toffe ploeg, een familiale sportclub? Floriant biedt korfbal aan op alle niveaus voor spelers vanaf 3 jaar tot ...

Korfbal is voor alle leeftijden en op alle niveaus een gemengde sport!

Voor al onze jeugdploegen zijn we nog op zoek naar sportieve meisjes, maar jongens zijn natuurlijk ook welkom!

KC Floriant Merelbeke is verheugd de nieuwe trainersstaf voor de kernploeg te kunnen voorstellen. Vanaf het seizoen 2023-24 gaat Floriant met Terence Claes, bijgestaan door Glenn Lebon, op zoek naar een nieuwe titel.

  

Floriant is een korfbalclub in Merelbeke waar zowel competitief als recreatief gesport wordt. De club staat open voor dames, heren, jongens en meisjes, met een aanbod op maat van iedere speler.

We bieden kansen aan het talent van meer dan 230 leden, van kleuters tot senioren, actief in 12 jeugdploegen en 5 ploegen voor volwassenen. De inzet van al onze (jeugd)trainers, bestuur, supporters, ouders en vrijwilligers maakt dat Floriant een (h)echte familieclub is. 

 

The Blue Sharks hebben terug hard gewerkt en staan eerste in de Topleague.

Dit betekent dat ze 100% zijn van een plek in de halve finales.

Zijn jullie er bij om onze Sharks de ondersteunen in hun titelverdediging?

Inschrijvingsformulier 

Zaterdagavond ontvingen de Blue Sharks het als derde geklasseerde Voorwaarts. Na de mindere prestaties tegen Putse en Riviera wisten de Blue Sharks dat een hogere versnelling nodig zou zijn om tegen de ploeg in vorm van de laatste weken de punten thuis te houden.

Volg ons op sociale media
  Je vindt recente nieuwsberichten en foto's van onze #BlueSharks op Facebook en Instagram.

 

© 2023 KC Floriant Merelbeke vzw | Privacyverklaring | Powered by Twizzit.com