Het einde van het korfbalseizoen is het ideale moment om terug te blikken op wat geweest is en vooruit te kijken op wat komen gaat. Wij deden dat met Tom Van Houdt, kernspeler bij Floriant en (niet toevallig) ook voorzitter.

Tom Van Houdt

Floriant versterkt zich met de komst van Damian Wilinski. Deze jonge speler komt over van Sikopi waar hij als titularis dit seizoen in Promoleague goed was voor 53 doelpunten. Begonnen als jeugdspeler bij korfbalclub Appels maakte hij later de overstap naar KC Temse waar hij Terence Claes als coach had. Dat wordt dus een blij weerzien voor hen.

Damian hoopt nu te kunnen schitteren in de Topleague.

Welkom, Damian!

Zaterdagavond stond voor Floriant de levensbelangrijke thuiswedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Voorwaarts/Molinos op het programma. Bij een overwinning konden de Blue Sharks de groen-witten volledig uit de race naar Herentals spelen. Een nederlaag zou er dan weer voor zorgen dat Floriant de laatste 2 wedstrijden haar eigen lot niet meer in handen zou hebben. Er was alvast veel volk opgedaagd om de Merelbekenaars naar de winst te stuwen.

Op zaterdagavond ontving Floriant met Temse de nieuwkomer in de Topleague.
De Temsenaren hadden alvast een uitgebreide supportersschare meegebracht naar Merelbeke, waardoor Ter Wallen goed vol zat voor het eerste duel der Oost-Vlaamse ploegen in de hoogste klasse.

Zaterdagavond ontving Floriant in zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen Borgerhout/GW.
De partij stond voor een stuk in het teken van de terugkeer van Ruben Vergaert naar Merelbeke, hij kreeg alvast een warm welkom van de thuissupporters.

Volg ons op sociale media
  Je vindt recente nieuwsberichten en foto's van onze #BlueSharks op Facebook en Instagram.