29/04/21
We zijn verheugd te kunnen melden dat Shiara Driesen zal aansluiten bij KC Floriant Merelbeke. Shiara (30), sinds 2013 een vaste waarde bij het Belgische nationale team, kiest volgend seizoen voor onze kernploeg. Met Shiara als aanvulling telt onze kernploeg 6 spelers bij de huidige nationale selectie.

Shiara speelde de voorbije 2 seizoenen voor Deetossnel (NL). De ervaringen die ze daar heeft opgedaan, zal ze vanaf volgend seizoen volop inzetten voor onze club. Met haar beslissing om volgend seizoen aan te treden in onze clubkleuren, maakt ze de juiste stap om de komende seizoenen mee te draaien op het hoogste niveau.

Shiara is op heel wat vlakken een echte topsportster die qua mentaliteit gekend is voor haar doorzettingsvermogen, focus en inzet. Ze functioneert communicatief en speltechnisch als verbinder in een vak/team en in verdediging is ze een rots in de branding. Met haar ervaring, positieve energie en winnaarsmentaliteit is Shiara een sterke dame die perfect past binnen onze jonge en dynamische kernploeg. De ambities van onze club liggen hoog voor komende seizoenen, en met Shiara er bij kunnen we extra kwaliteit in de strijd gooien.

Dat een topkorfbalster voluit kiest voor Floriant, toont aan dat wij als club de voorbije jaren gegroeid zijn tot een vaste waarde op het hoogste niveau. Een vooruitgang waar wij uiteraard enorm trots op zijn! Wij streven er naar om dit niveau met de kernploeg, aankomende jeugd en juiste omkadering zo goed mogelijk uit te bouwen.

We kijken ongelooflijk uit naar de samenwerking met Shiara!

Bron foto: Marco Spelten

24/01/21

Dat onze club aan een opmars bezig is, kan niemand meer ontkennen. Vorig seizoen was onze eerste ploeg goed op weg om verschillende finaleplaatsen te claimen. Jammer genoeg zorgde het gekende corona-beestje voor een abrupte stop. Nu gaat Floriant toch met enkele prijzen gaan lopen.

Uit gesprekken met Bestuur, Technisch Comite en de huidige trainersstaf en een informatieronde bij de spelerskern is gebleken dat er een wederzijds vertrouwen is voor een verdere samenwerking.

We kunnen bij deze dan ook aankondigen dat de samenwerking met Kevin De Waele en Johan Olaerts na het lopende seizoen met een jaar verlengd wordt.

We wensen Kevin, Johan en de ganse spelersgroep veel succes in het huidige en komende seizoen. Zij hopen in deze periode hun doelstelling, om een kampioenstitel mee te brengen naar Merelbeke, te kunnen verwezenlijken.

Het IKF heeft vandaag (2 juli) beslist om in 2021 de Europa Cup te vervangen door een Europese clubcompetitie : "the European Korfball Tour".

De Sharks mogen Lisa Pauwels verwelkomen binnen hun kernploeg. Lisa speelde voorbije seizoenen bij Koninklijke Riviera/Deurne KC en speelde in diezelfde periode ook verschillende interlands bij de nationale jeugd en U21. Met haar beslissing om volgend seizoen aan te treden in onze clubkleuren en op topleague-niveau te spelen, maakt ze een grote stap om zoveel mogelijk uit haar korfbalcarrière te halen.

Met haar scorend vermogen en verdedigingskracht is Lisa een sterke dame die perfect past binnen onze jonge en dynamische kernploeg. De ambities van onze club liggen hoog voor komende seizoenen, en met Lisa er bij kunnen we extra kwaliteit in de strijd gooien.

We kijken ongelooflijk uit naar onze samenwerking met Lisa