Afgelopen zondag bracht Floriant een bezoek aan Kwik, dat dit seizoen met een fel gewijzigde ploeg afwerkt tegenover vorige competitie. De Blue Sharks hadden bij de start van de wedstrijd nog steeds de koppositie in handen (samen met Borgerhout/GW) en wilden deze dan ook niet afgeven.

In het weekend van Merelbeke kermis kwam afgelopen zondag Boeckenberg op bezoek.
Floriant wilde graag de misstap van vorige week tegen Voorwaarts rechtzetten.
De schietoefeningen op vrijdagavond in de bekerwedstrijd tegen VOS/Sint-Gillis-Waas (12-57) waren alvast een goede voorbereiding.
Het werd op zondag echter een partij die vooral op verdedigend vlak zou worden gewonnen.

Na een vrij eenvoudige overwinning op de eerste speeldag bij Riviera/Deurne (7-21) stond voor Floriant op vrijdagavond het eerste deel van het tweeluik tegen Voorwaarts/Molinos op het programma. Voor het team dat door velen als dé titelkandidaat wordt gezien een belangrijke opdracht met het oog op een goed seizoensbegin.

29/04/21
We zijn verheugd te kunnen melden dat Shiara Driesen zal aansluiten bij KC Floriant Merelbeke. Shiara (30), sinds 2013 een vaste waarde bij het Belgische nationale team, kiest volgend seizoen voor onze kernploeg. Met Shiara als aanvulling telt onze kernploeg 6 spelers bij de huidige nationale selectie.

Shiara speelde de voorbije 2 seizoenen voor Deetossnel (NL). De ervaringen die ze daar heeft opgedaan, zal ze vanaf volgend seizoen volop inzetten voor onze club. Met haar beslissing om volgend seizoen aan te treden in onze clubkleuren, maakt ze de juiste stap om de komende seizoenen mee te draaien op het hoogste niveau.

Shiara is op heel wat vlakken een echte topsportster die qua mentaliteit gekend is voor haar doorzettingsvermogen, focus en inzet. Ze functioneert communicatief en speltechnisch als verbinder in een vak/team en in verdediging is ze een rots in de branding. Met haar ervaring, positieve energie en winnaarsmentaliteit is Shiara een sterke dame die perfect past binnen onze jonge en dynamische kernploeg. De ambities van onze club liggen hoog voor komende seizoenen, en met Shiara er bij kunnen we extra kwaliteit in de strijd gooien.

Dat een topkorfbalster voluit kiest voor Floriant, toont aan dat wij als club de voorbije jaren gegroeid zijn tot een vaste waarde op het hoogste niveau. Een vooruitgang waar wij uiteraard enorm trots op zijn! Wij streven er naar om dit niveau met de kernploeg, aankomende jeugd en juiste omkadering zo goed mogelijk uit te bouwen.

We kijken ongelooflijk uit naar de samenwerking met Shiara!

Bron foto: Marco Spelten

24/01/21

Dat onze club aan een opmars bezig is, kan niemand meer ontkennen. Vorig seizoen was onze eerste ploeg goed op weg om verschillende finaleplaatsen te claimen. Jammer genoeg zorgde het gekende corona-beestje voor een abrupte stop. Nu gaat Floriant toch met enkele prijzen gaan lopen.