Zaterdagavond stond met de confrontatie tussen leiders Floriant en AKC/Luma de topper van de NDN Topkorfballeague op het programma. Beide teams hadden hun eerste 3 wedstrijden winnend afgesloten en konden in een rechtstreeks duel uitmaken wie alleen aan de leiding zou komen.
In een kolkende sportzaal Ter Wallen - weinig competitiewedstrijden in België gezien buiten de kruisfinales met zoveel lawaai in de hal - werd de partij op gang gefloten.


De twee teams pakten onmiddellijk het tempo van de supporters op en na 4 minuten wezen de bordjes al 3-3. De Blue Sharks namen via Lennert Impens en Arne Van Damme voor het eerst een dubbele voorsprong (5-3), maar de bezoekers haakten hun wagonnetje aan. 
Zowel Floriant als AKC/Luma legden korfbal met een hoge intensiteit op de mat, jammer genoeg soms ontsierd door enkele potige situaties waarmee het scheidsrechtersduo het moeilijk had.
Na een harde botsing moest Lisa Pauwels met een schouderblessure naar de kant, gelukkig kon ze later in de partij verder. De thuisploeg bleef de controle over de wedstrijd in handen hebben en via 10-7 ging het naar een 12-10 ruststand.

De Blue Sharks kwamen het best uit de kleedkamer en maakten snel een comfortabele kloof (15-10). Toch haalde dit de spanning en het tempo allerminst uit de wedstrijd. De bezoekers bleven dezelfde strijd leveren, en wisten beetje bij beetje met soms (te) viriel spel de kloof te verkleinen. Halfweg de tweede helft was de aansluiting opnieuw gemaakt (17-16). Floriant was niet aangeslagen en in enkele minuten was de reactie van AKC/Luma al volledig tenietgedaan (21-17).

Met nog 10 minuten op de klok leek de wedstrijd beslist en AKC/Luma had hier geen reactie meer op.
In de laatste minuten verwenden de Blue Sharks hun aanhang met nog enkele mooie doelpunten, waarna de partij werd afgesloten bij een 26-20 eindstand.

Opnieuw een sterke wedstrijd van de Blue Sharks die, gesteund door een geweldige supportersschare, aan een geweldig seizoensbegin bezig zijn met een gemiddelde van 29,25 doelpunten per wedstrijd en deze week een afwerkingspercentage van 23%. Volgend weekend wacht de competitieleider naar Kwik, voor Floriant altijd een lastige opdracht.

Floriant: Lisa Pauwels (2), Nel Seys (1), Saar Seys (5+1p), Stefanie Van den Abeele, Lars Courtens (3), Lennert Impens (3+2p), Arne Van Damme (5), Ruben Vergaert (3+1p). Invallers: Anke Meganck, Niels Delbeke

AKC/Luma: Eline Denie (1), Maite Dewinter (3+1p), Shiara Driesen, Tess Mathis (1), Jarre De Ley (3+1p), Siebe De Ley (3+1p), Jari Hardies (1p), Sayer Jobe (2), Invallers: Shari Leprince (1), Lars Huppertz, Demy Huybrechts (2)