KC Floriant Merelbeke is verheugd de nieuwe trainersstaf voor de kernploeg te kunnen voorstellen. Vanaf het seizoen 2023-24 gaat Floriant met Terence Claes, bijgestaan door Glenn Lebon, op zoek naar een nieuwe titel.


Terence Claes heeft de laatste jaren van het jeugdige KC Temse een sterk geheel gemaakt en zette onlangs nog de kroon op het werk door zaalkampioen te worden in de Promoleague. Floriant heeft met Terence een uiterst gemotiveerde coach gevonden en meent de juiste keuze te hebben gemaakt om de club aan de top van België te houden.

Terence zal worden bijgestaan door Glenn Le Bon, die dit seizoen nog assistent-coach is bij Putse en met passages bij onder andere Riviera/Deurne en Hoboken/Mercurius de nodige ervaring als trainer op de teller heeft. Het bestuur wenst beide heren alvast veel succes en korfbalplezier in onze vereniging.

Via deze weg wil Floriant zijn afscheidnemende trainersduo Kevin De Waele - Johan Olaerts nogmaals uitdrukkelijk bedanken voor het fantastische werk bij de club. Onder Kevin De Waele kenden de Blue Sharks hun meest succesvolle periode uit de clubgeschiedenis met onder andere een zaal- en veldtitel in hetzelfde seizoen. Het bestuur wenst Kevin en Johan dan ook veel succes met hun nieuwe uitdagingen bij respectievelijk AKC/Luma en Scaldis.

Uiteraard hopen wij nog op een perfecte manier afscheid te kunnen nemen van Kevin en Johan met het behalen van een nieuwe veldtitel. Wij hebben er vertrouwen in dat de trainers en de spelersgroep alles op alles zullen zetten om dit waar te maken.