Afgelopen zondag bracht Floriant een bezoek aan Kwik, dat dit seizoen met een fel gewijzigde ploeg afwerkt tegenover vorige competitie. De Blue Sharks hadden bij de start van de wedstrijd nog steeds de koppositie in handen (samen met Borgerhout/GW) en wilden deze dan ook niet afgeven.

De eerste scores van de wedstrijd waren voor de Blue Sharks via Saar Seys en Lennert Impens, maar de thuisploeg haakte aan de hand van hun dames aan tot 4-4. Floriant toonde vanaf het begin van de wedstrijd dat het de sterkste ploeg was, maar kon dit pas vanaf halfweg de eerste helft op het scorebord weergeven. Van 5-6 ging het naar 5-9 en met bij momenten swingend korfbal werd de kloof verder uitgebouwd naar 6-13. Een tegenscore van Kwik bracht de ruststand op 7-13.

Na de pauze was het openingsdoelpunt opnieuw van Saar Seys, die met 8 doelpunten nog eens in haar dagje was, maar vervolgens had Floriant toch even een moeilijk momentje. Nadat Kwik was teruggekomen tot 10-14, schoot de motor van de Blue Sharks terug in gang en met 9 doelpunten in evenveel minuten werd Kwik volledig monddood gemaakt (10-23).
In het laatste kwartier stond er dan ook nog maar weinig op het spel. Na nog een aantal applauswissels bij de bezoekers werd de partij uiteindelijk afgesloten bij 16-28.

Door de ruime overwinning tegen Kwik en de nederlaag van Borgerhout/GW bij Boeckenberg, staat Floriant nu alleen aan de kop van het klassement met 8 punten uit 5 wedstrijden.
Volgende week staat met het bezoek aan AKC/Luma de topper tussen de nummers 1 en 2 in het klassement op het programma.

KWIK: Liesbet Bollaerts (1), Noa Ledoux, Stien Reyntjens (5+2p), Amber Wuyts (1), Jordi Antes (1), Mathias Bellaert (1), Rowen Linders, Alec Verlinde (2). Invallers: Julie Verlinde (1), Cedric Schoumacker (1), Dennis De Vogelaere (1), Kyle T'Jollyn

FLORIANT: Shiara Driesen (2), Anke Meganck (1), Lisa Pauwels (1), Saar Seys (8), Lars Courtens (5), Lennert Impens (2+1p), Arne Van Damme (1+1p), Ruben Vergaert (4). Invallers: Stefanie Van den Abeele (1), Tom Van Houdt (1), Sam De Taeye, Niels Delbeke