In het weekend van Merelbeke kermis kwam afgelopen zondag Boeckenberg op bezoek.
Floriant wilde graag de misstap van vorige week tegen Voorwaarts rechtzetten.
De schietoefeningen op vrijdagavond in de bekerwedstrijd tegen VOS/Sint-Gillis-Waas (12-57) waren alvast een goede voorbereiding.
Het werd op zondag echter een partij die vooral op verdedigend vlak zou worden gewonnen.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de bezoekers die tot 1-3 uitliepen. Floriant had opnieuw even nodig om los te komen maar ging toch op en over Boeckenberg naar 5-3.
Nadat de Panters het gaatje opnieuw hadden gedicht, slaagden de Blue Sharks erin om opnieuw een gaatje te slaan (8-5). Bij de rust wezen de bordjes 9-7.

Na de pauze zagen we nog nog steeds 2 teams die veel verdedigende druk gaven waardoor de doelpunten eerder schaars waren.
Floriant liet Boeckenberg nooit langszij komen maar hield de kloof afwisselend op 1 of 2 punten. Na enkele tactische wissels werd tien minuten voor tijd de grootste voorsprong bereikt (15-11).
In de slotfase werd het alsnog nagelbijten wanneer Boeckenberg in de laatste minuten punt voor punt dichter kwam.
Na een zwaarbevochten wedstrijd trokken de Blue Sharks toch verdiend aan het langste eind (16-15).

Floriant: Shiara Driesen, Anke Meganck (1), Lisa Pauwels (2), Saar Seys (1), Lars Courtens (5), Lennert Impens (1+2p), Arne Van Damme, Tom Van Houdt (3). Invallers: Stefanie Van den Abeele, Niels Delbeke, Ruben Vergaert (1)

Boeckenberg: Sara Goossens, Tess Mathis (2), Maline Victor (1), Tess Voshart, Joppe Bellemans (3), Jordan De Vogelaere (2), Brent Struyf (2+2p), Thomas Thijs (2+1p). Invallers: Jolien Herthogs, Lucas De Ridder