Iedereen van harte welkom om te supporteren voor onze Floriant ploegen : morgen zondag 25 juli vanaf 11u op de Kouterslag te Melle. Finale om 16u30. Klik hier voor het tornooischema. Parkeren kan best in de Kouterslag.

Vanaf september 2021 bieden wij voor jonge sportievelingen opnieuw 'kennismaking met korfbal' aan. We springen, lopen, rollen, draaien en bewegen erop los. We werken natuurlijk ook aan onze balvaardigheden. Ken jij een 4-, 5- of 6-jarige met veel energie? Speelt jouw kleuter graag met een bal? Probeer dan korfbal!

Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging? Speel je graag met een bal? Ben je op zoek naar een toffe ploeg, een familiale sportclub? Floriant biedt korfbal aan op alle niveaus voor spelers vanaf 4 jaar tot ...

Voor verschillende jeugdploegen zijn we nog op zoek naar jonge sportieve talenten:

Patrick heeft terug een mooie familie-fietszoektocht in elkaar gestoken die je kan fietsen tussen 15 juni en 30 september. Deelnemingsformulieren zijn aan te vragen op floriantzoektocht@gmail.com

29/04/21
We zijn verheugd te kunnen melden dat Shiara Driesen zal aansluiten bij KC Floriant Merelbeke. Shiara (30), sinds 2013 een vaste waarde bij het Belgische nationale team, kiest volgend seizoen voor onze kernploeg. Met Shiara als aanvulling telt onze kernploeg 6 spelers bij de huidige nationale selectie.

Shiara speelde de voorbije 2 seizoenen voor Deetossnel (NL). De ervaringen die ze daar heeft opgedaan, zal ze vanaf volgend seizoen volop inzetten voor onze club. Met haar beslissing om volgend seizoen aan te treden in onze clubkleuren, maakt ze de juiste stap om de komende seizoenen mee te draaien op het hoogste niveau.

Shiara is op heel wat vlakken een echte topsportster die qua mentaliteit gekend is voor haar doorzettingsvermogen, focus en inzet. Ze functioneert communicatief en speltechnisch als verbinder in een vak/team en in verdediging is ze een rots in de branding. Met haar ervaring, positieve energie en winnaarsmentaliteit is Shiara een sterke dame die perfect past binnen onze jonge en dynamische kernploeg. De ambities van onze club liggen hoog voor komende seizoenen, en met Shiara er bij kunnen we extra kwaliteit in de strijd gooien.

Dat een topkorfbalster voluit kiest voor Floriant, toont aan dat wij als club de voorbije jaren gegroeid zijn tot een vaste waarde op het hoogste niveau. Een vooruitgang waar wij uiteraard enorm trots op zijn! Wij streven er naar om dit niveau met de kernploeg, aankomende jeugd en juiste omkadering zo goed mogelijk uit te bouwen.

We kijken ongelooflijk uit naar de samenwerking met Shiara!

Bron foto: Marco Spelten

De beslissing is gevallen: vanaf augustus heeft Floriant nieuwe groepen : kleuters / U7 / U9 / U11 / U13 / U15 / U17 en U19. Welke paalhoogte en bal? Klik hier

24/01/21

Dat onze club aan een opmars bezig is, kan niemand meer ontkennen. Vorig seizoen was onze eerste ploeg goed op weg om verschillende finaleplaatsen te claimen. Jammer genoeg zorgde het gekende corona-beestje voor een abrupte stop. Nu gaat Floriant toch met enkele prijzen gaan lopen.

Marie-Jeanne heeft een bedankingstekst gemaakt (zie verder) en gevraagd om dit op de website te plaatsen. Dit naar aanleiding van de geschenken en vele kaartjes die ze mocht ontvangen.

Uit gesprekken met Bestuur, Technisch Comite en de huidige trainersstaf en een informatieronde bij de spelerskern is gebleken dat er een wederzijds vertrouwen is voor een verdere samenwerking.

We kunnen bij deze dan ook aankondigen dat de samenwerking met Kevin De Waele en Johan Olaerts na het lopende seizoen met een jaar verlengd wordt.

We wensen Kevin, Johan en de ganse spelersgroep veel succes in het huidige en komende seizoen. Zij hopen in deze periode hun doelstelling, om een kampioenstitel mee te brengen naar Merelbeke, te kunnen verwezenlijken.