Na een vrij eenvoudige overwinning op de eerste speeldag bij Riviera/Deurne (7-21) stond voor Floriant op vrijdagavond het eerste deel van het tweeluik tegen Voorwaarts/Molinos op het programma. Voor het team dat door velen als dé titelkandidaat wordt gezien een belangrijke opdracht met het oog op een goed seizoensbegin.

De bezoekers namen via 2x Jens Vogels de beste start, maar Floriant zette snel orde op zaken en nam de leiding over (4-2). Via een sterk afwerkende Saar Seys (6 doelpunten voor rust) breidden de Blue Sharks de voorsprong uit tot 10-6. Voorwaarts stelde de verdediging bij en doordat Floriant hier niet op de gepaste manier mee omging kwamen de bezoekers opnieuw langszij. Kort voor de pauze zorgde Lisa Pauwels toch nog voor de voorsprong (11-10 ruststand).

In het begin van de tweede helft nam Voorwaarts opnieuw de leiding over (11-12), maar Floriant kwam onder stoom en via lange aanvallen werd het weer 15-12. De Blue Sharks gaven deze kloof ondanks een aantal gemiste strafworpen niet meer weg maar liepen nog verder uit naar 5 verschil (18-13). De eindstand werd uiteindelijk nog 19-15. Floriant zag jammer genoeg in de slotfase van de wedstrijd nog Lisa Pauwels uitvallen met een hopelijk niet al te zware blessure.

Komende zondag volgt al een nieuwe confrontatie met Voorwaarts. Een nieuwe overwinning zou in ieder geval wat meer ademruimte geven in de drukke septembermaand, waar competitie- en bekerwedstrijden elkaar in sneltempo opvolgen.

Floriant: Shiara Driesen, Anke Meganck, Lisa Pauwels (3), Saar Seys (7+1p), Lars Courtens (5), Lennert Impens (1), Arne Van Damme (1+1p), Tom Van Houdt. Invallers : Lien Van Damme, Ruben Vergaert

Voorwaarts: Lauren Denis (3), Elin Loos (2), Imke Loos, Tinne Van Dyck (1) Christoph Hellemans (1), Lars Kerstens (3), Jonas Van Loock, Jens Vogels (4+1p). Invaller: Liam Van Hoof