Op de slotspeeldag van de NDN/Topkorfballeague kon Floriant voor het eerst in zijn geschiedenis een plaats in de kruisfinales behalen, al hadden de Blue Sharks dit niet meer in eigen handen. De eerste opdracht was de punten thuis te houden tegen Borgerhout/GW, reeds zeker van Herentals. Maar bij winst was Floriant nog steeds afhankelijk van het resultaat van AKC/Luma op bezoek bij Putse. Als AKC erin slaagde Putse te verslaan, was het altijd zeker van een kruisfinale.

De eerste aanval was meteen raak voor Floriant via Lennert Impens. De bezoekers kwamen ook snel op het scorebord en dat was de start van een goede wedstrijd waarbij de doelpunten vlot vielen. Borgerhout/GW nam wel even een voorsprong van twee punten, maar na dik 10 minuten was de stand opnieuw gelijk (7-7). Vervolgens namen de Blue Sharks het initiatief door telkens als eerste een doelpunt te maken. Beide partijen hielden elkaar wel in evenwicht en aan de rust wezen de bordjes 14-14.

De start van de tweede helft was voor de bezoekers, die erin slaagden tot 15-18 uit te lopen. Floriant maakte daarna een vuist en kon 5 doelpunten op rij aantekenen (20-18). Borgerhout/GW vond 11 minuten lang de korf niet, maar wist toch de aansluiting te behouden (21-20). Via Tom Van Houdt en de ingevallen Arne Van Damme kwamen de Blue Sharks weer 3 punten voor, waarop de bezoekers geen antwoord meer hadden. In de laatste minuten werd het verschil nog uitgebreid naar 4, met een eindstand van 25-21 tot gevolg.

Een geweldige overwinning om het seizoen mee af te sluiten voor Floriant. De Blue Sharks haalden zo in de terugronde van de competitie een 10 op 14 en met een beetje meeval had dit zelfs nog meer kunnen zijn. Toch koopt Floriant niet veel voor deze sterke prestaties want door de winst van AKC/Luma bij Putse pakken de Blue Sharks net naast de kruisfinales. Dat dit op basis van het onderlinge duel met AKC/Luma - en dus met drie doelpunten verschil - werd beslist, is wel zuur, maar anderzijds heeft Floriant pas op het einde van het seizoen uitzicht gekregen op de kruisfinales. Alsnog Herentals behalen was dus lange tijd niet verwacht en zou een bonus op een goed seizoen zijn geweest.

De Blue Sharks hebben echter dit seizoen opnieuw een stap voorwaarts gezet en haalden nog nooit zoveel punten (15) sinds de promotie naar Topleague. Aangezien Floriant dit jaar zo dicht bij Herentals kwam, lijdt het haast geen twijfel dat het een van de volgende jaren wel prijs zal zijn. Jammer genoeg kan Floriant de goede vorm waarin het verkeert dit jaar nog niet tonen in Herentals, al zullen de andere teams dat misschien zo jammer niet vinden.

Floriant: Anke Meganck (2), Saar Seys (4), Hanne Van den Abeele (4), Stefanie Van den Abeele (2), Lars Courtens (2+1p), Niels Delbeke, Lennert Impens (3+2p), Tom Van Houdt (3). Invaller: Arne Van Damme (1+1p)

Borgerhout/GW: Elke Daelman (1), Nienke Daelman (2), Elke Ledent, Lynn Van Bastelaere (1), Jarni Amorgaste (3), Jarrett De Vriendt (1), Kristof Loos (2), Glenn Pauwels (6). Invallers: Elke Gijsen, Jaro Peeters (4)