Het IKF heeft vandaag (2 juli) beslist om in 2021 de Europa Cup te vervangen door een Europese clubcompetitie : "the European Korfball Tour".

Aan dit tornooi zullen 22 clubs deelnemen en het tornooi zal bestaan uit twee voorrondes en één finale ronde. Er werd beslist dat voor de A landen Nederland en Belgie 2 clubs mogen deelnemen die onmiddelijk naar de finale ronde gaan. Die 2 clubs zijn de eerste 2 in de eindrangschikking van de zaalcompetitie 2019-2020 .

Dit betekent dat Floriant Merelbeke voor het eerst in zijn geschiedens zich plaatst voor een internationaal korfbalevenement. De finale ronde zal doorgaan van 11 t.e.m. 13 februari 2021 in Nederland.

Naast de uitdagingen voor dit seizoen in de veld- en zaalcompetitie om mee te strijden voor de prijzen, wordt dit een extra uitdaging voor ons enthousiast en gedreven team.

De volledige berichtgeving van het IKF kan je hier terugvinden.

Verdere info volgt zodra we meer detail hebben ontvangen