Jawel, we verlangen zo hard naar normale tijden en korfbal-wedstrijden! Maar betere tijden komen eraan. Als club zetten we daarom onze schouders onder de Flanders beachkorfbal Tour 2021 : op zondag 25 juli organiseert Floriant samen met beachkorfbal KBKB voor de 1ste maal de Melle beachkorfbal manche aan de Kouterslag. Schrijf nu in via deze link!

Er wordt een tornooi georganiseerd voor U13-ploegen, U15, U17 en volwassenen-U19-ploegen. Omdat Floriant deze manche organiseert, is deelname gratis voor Floriant-spelers. Dus niet inschrijven via korfbal.be aub maar wel inschrijven via onze club. Save the date, zondag 25 juli & spreek al af met ploeggenoten en vrienden. Ook niet-korfballers kunnen meespelen. En alle supporters zijn natuurlijk van harte welkom om onze spelers aan te moedigen.

Tussen 1 mei en 31 mei kan een lid officieel ontslag geven bij zijn/haar club.

Dit is belangrijk wanneer iemand zich wilt inschrijven bij een andere club of aangeeft volledig te stoppen met korfbal.

Wij hopen uiteraard dat we elk lid volgend jaar opnieuw mogen inschrijven in onze eigen club. Wie toch overweegt om ontslag te nemen, kan via onderstaand artikel de procedure terugvinden.

We zijn verheugd te kunnen melden dat Shiara Driesen zal aansluiten bij KC Floriant Merelbeke. Shiara (30), sinds 2013 een vaste waarde bij het Belgische nationale team, kiest volgend seizoen voor onze kernploeg. Met Shiara als aanvulling telt onze kernploeg 6 spelers bij de huidige nationale selectie.

Shiara speelde de voorbije 2 seizoenen voor Deetossnel (NL). De ervaringen die ze daar heeft opgedaan, zal ze vanaf volgend seizoen volop inzetten voor onze club. Met haar beslissing om volgend seizoen aan te treden in onze clubkleuren, maakt ze de juiste stap om de komende seizoenen mee te draaien op het hoogste niveau.

Shiara is op heel wat vlakken een echte topsportster die qua mentaliteit gekend is voor haar doorzettingsvermogen, focus en inzet. Ze functioneert communicatief en speltechnisch als verbinder in een vak/team en in verdediging is ze een rots in de branding. Met haar ervaring, positieve energie en winnaarsmentaliteit is Shiara een sterke dame die perfect past binnen onze jonge en dynamische kernploeg. De ambities van onze club liggen hoog voor komende seizoenen, en met Shiara er bij kunnen we extra kwaliteit in de strijd gooien.

Dat een topkorfbalster voluit kiest voor Floriant, toont aan dat wij als club de voorbije jaren gegroeid zijn tot een vaste waarde op het hoogste niveau. Een vooruitgang waar wij uiteraard enorm trots op zijn! Wij streven er naar om dit niveau met de kernploeg, aankomende jeugd en juiste omkadering zo goed mogelijk uit te bouwen.

We kijken ongelooflijk uit naar de samenwerking met Shiara!

Bron foto: Marco Spelten

We kopen extra alu palen aan voor onze club: professionele RAS-palen. Alle leden van Floriant kunnen zich aansluiten bij deze groepsaankoop. Meer details kan je in deze presentatie vinden. Er zijn ook 2de hands korfballen (0/5€) beschikbaar. Bestellen via dit formulier. De groepsaankoop wordt afgesloten op zaterdag 1 mei verlengd tot 7 mei.

De beslissing is gevallen: vanaf augustus heeft Floriant nieuwe groepen : kleuters / U7 / U9 / U11 / U13 / U15 / U17 en U19. Welke paalhoogte en bal? Klik hier

Dat onze club aan een opmars bezig is, kan niemand meer ontkennen. Vorig seizoen was onze eerste ploeg goed op weg om verschillende finaleplaatsen te claimen. Jammer genoeg zorgde het gekende corona-beestje voor een abrupte stop. Nu gaat Floriant toch met enkele prijzen gaan lopen.

Na de paasvakantie bieden wij voor jonge sportievelingen 'kennismaking met korfbal' aan. We springen, lopen, rollen, draaien en bewegen erop los. We werken natuurlijk ook aan onze balvaardigheden. Ken jij een 4-, 5- of 6-jarige met veel energie? Speelt jouw kleuter graag met een bal? Probeer dan korfbal!

De kennismaking gaat door in de sporthal van Merelbeke op zaterdagvoormiddag van 11u tot 12u. De reeks loopt van 24 april  tot en met 29 mei (niet op 1 mei).

Vooraf aanmelden is verplicht en kan via dit formulier. De deelnameprijs bedraagt 10 euro (voor de volledige reeks). Starten kan op elk moment.

De KBKB heeft beslist dat er dit seizoen geen zaalseizoen zal gespeeld worden. Als de omstandigheden het toelaten zal de veldcompetitie hervat worden in het weekend van 21 februari 2021. Hier kan je het bericht van de KBKB lezen.

Marie-Jeanne heeft een bedankingstekst gemaakt (zie verder) en gevraagd om dit op de website te plaatsen. Dit naar aanleiding van de geschenken en vele kaartjes die ze mocht ontvangen.