Floriant begon de terugronde met een verplaatsing naar Putse. Deze wedstrijd mocht geen enkel probleem opleveren voor de Blue Sharks, maar uiteraard is geen enkele zege op voorhand zeker.


Na de gebruikelijke geschiedenisles van de Putse speaker opende Lennert Impens na 1 minuut de score. Putse was ook onmiddellijk bij de les, verdedigde zeer gedisciplineerd en wist na 10 minuten een 4-2 voorsprong op het bord te zetten.
Floriant had nochtans groot overwicht in het spel maar kon dit niet op het scorebord weergeven door een erbarmelijk schotpercentage (8% voor rust). De thuisploeg werkte ook allesbehalve goed af maar ging verrassend met een voorsprong de kleedkamers in (7-6).

Na de pauze leek er snel beterschap bij Floriant, het nam de wedstrijd in handen met 8 goals in de eerste 10 minuten, maar kreeg Putse niet losgeschud. De geel-blauwen bleven in het spoor en via 12-13 ging het naar 17-18. Pas in de laatste vijf minuten werd er voor het eerst een kloofje uitgebouwd (17-21) wat meteen voldoende was om de overwinning veilig te stellen. Na een lastige middag ging Floriant toch met de punten aan de haal (20-22).

Volgend weekend gaat Floriant op bezoek bij de puntenloze hekkensluiter Riviera, waar de Blue Sharks met minder moeite en beter korfbal de wedstrijd willen binnentrekken.

Putse: Rani Asselberghs, Lene De Waerheid (1), Amber Engels (4+1p), Nele Nauwelaers (2), Arne Beeck (2+1p), Regis De Preter (4+2p), Axel Van Genechten (2), Verdi Vanreusel. Invallers: Michiel Smet (1), Kenneth Goovaerts

Floriant: Anke Meganck (2), Lisa Pauwels (2), Saar Seys (4), Stefanie Van den Abeele (2), Lars Courtens (2+1p), Niels Delbeke (1+1p), Lennert Impens (4+1p), Arne Van Damme (1). Invallers: Nel Seys, Tom Van Houdt (1)