Op de eerste speeldag van het nieuwe jaar stond onmiddellijk de topper tussen de nummers 1 en 2 in het klassement op het programma. Floriant en Boeckenberg konden bij winst alleen leider worden en zich tot winnaar van de heenronde kronen.
Bovendien zou de winnaar vermijden om terecht te komen in het pakketje ploegen dat kort op elkaar volgt in de stand.


De Blue Sharks namen de beste start, en ondanks het achterverdedigen van Boeckenberg van bij het begin van de wedstrijd werd het 3-0 na 5 minuten. De bezoekers kwamen ook in de match en namen halfweg de eerste helft zelfs even de leiding over (4-5).
Floriant liet dit niet lang gebeuren en na enkele vervangingen en het plaatsen van Lennert Impens tegen Joppe Bellemans nam het opnieuw de wedstrijd in handen. Geleidelijk aan bouwde de thuisploeg het verschil terug uit naar 3 (10-7) en nadat Boeckenberg nog even terugkwam tot 11-10 werd het bij rust toch nog 13-10.

In de tweede helft zette Floriant door (15-10) en het deelde daarmee al snel een klap uit aan de bezoekers waarvan die niet meer leken te herstellen. De kloof bleef behouden tot 19-14, maar dan kwam Boeckenberg in enkele minuten toch nog opzetten (19-17). Even snel was dit echter weer rechtgezet door de Blue Sharks en een wereldgoal van Saar Seys - waarmee wel heel wat geluk was gemoeid - bracht het verschil opnieuw op 5 (22-17).
Daarop raakte Boeckenberg het helemaal kwijt en het kreeg nog 3 groene en een gele kaart van een nochtans perfect leidend scheidsrechtersduo Pekaar-Vlaminckx. De partij lag daardoor in een definitieve plooi en werd uiteindelijk beëindigd bij 29-23.

Na de jammerlijke nederlaag tegen Borgerhout/GW knoopt Floriant zo opnieuw aan met de reeks van ruime overwinning van het begin van de competitie. Ook in de volgende weekends, met verplaatsingen naar Putse en Riviera, willen de Blue Sharks deze lijn doorzetten.

Floriant: Lisa Pauwels (3+1p), Nel Seys, Saar Seys (5), Stefanie Van den Abeele (1), Lars Courtens (1), Lennert Impens (7), Arne Van Damme (6), Ruben Vergaert (4+1p). Invallers: Anke Meganck, Tom Van Houdt

Boeckenberg: Tine Pirquin (1), Nikki Schilders (3+1p), Lisa Van Gorp (2), Tess Voshart (2+2p), Joppe Bellemans (4), Jordan De Vogelaere (2), Tibo Dujardin (1), Thomas Thijs (2+1p). Invallers: Lauren Somers (1), Lucas De Ridder (1), Dennis De Vogelaere