Zaterdagavond mocht Floriant voor het eerst als regerend zaalkampioen de vloer van sporthal Ter Wallen betreden voor de openingswedstrijd van de zaalcompetitie. De Blue Sharks beginnen zo aan de zware opdracht om hun titel van vorig seizoen te bevestigen. Met Putse kreeg Floriant een ideale tegenstander om dit doel in te zetten. De supporters maakten er alvast een feestje van in het nieuw opgerichte sfeervak.


De Blue Sharks hadden het in de eerste minuten even moeilijk om op gang te komen en zagen de bezoekers een 0-2 op het bord zetten. Arne Van Damme opende na 5 minuten toch de score voor de thuisploeg, en vanaf dan ging het snel. Twee minuten later was de score al volledig omgedraaid naar een 5-2 voorsprong. Putse haakte nog even aan maar de motor van de Blue Sharks was warmgedraaid en we gingen al snel naar een dubbele score. Via 8-4 en 12-6 ging het door naar 16-8 op vijf minuten van de rust.
Bij rust wezen de bordjes 19-12.

Na de pauze nam Floriant opnieuw meer afstand van de bezoekers en de Blue Sharks konden vrij korfballen door het grote reboundoverwicht. Van spanning was nog weinig sprake maar de supporters werden nog verwend met enkele mooie doelpunten. De wedstrijd werd beëindigd met een dertiger (32-19).
Volgend weekend wacht voor Floriant opnieuw een op papier haalbare kaart met het bezoek van promovendus Riviera/Deurne.

Floriant: Anke Meganck (2), Lisa Pauwels (6), Saar Seys (5+1p), Stefanie Van den Abeele (1), Lars Courtens (6), Lennert Impens (2+1p), Arne Van Damme (4), Ruben Vergaert (2+1p). Invallers: Nel Seys, Tom Van Houdt (1)

Putse: Amber Engels (4+1p), Lene De Waerheid (1), Diete Hendrickx (1+1p), Nele Nauwelaers, Arne Beeck (2), Regis De Preter (2+1p), Michiel Smet (1+1p), Axel Van Genechten (2). Invallers: Jarne Hendrickx, Verdi Vanreusel (2)