Afgelopen donderdag werkte Floriant de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Boeckenberg af. De Panters werden al bij al eenvoudig verslagen met 24-16. Zaterdagavond moesten de Blue Sharks alweer aan de bak in eigen huis tegen Borgerhout/GW, dat in de virtuele stand op de tweede plaats prijkt. Voor de topper tussen de nummers 1 en 2 waren de tribunes van sporthal Ter Wallen voor het eerst sinds lang nog eens goed volgelopen, en de supporters kregen waar voor hun geld.

Floriant nam de wedstrijd meteen in handen met 2 rake schoten in de eerste aanvallen. Na 5 minuten kwamen de bezoekers terug gelijk (3-3) en dat bleef tot minuut 10 het geval (5-5). De Blue Sharks gingen dan nog iets beter afwerken en langs onder meer 3x Saar Seys werd een vierpuntenkloof uitgebouwd (10-6). Borgerhout/GW had hier niet meteen een antwoord op en wist niet opnieuw dichter te komen, integendeel, Floriant liep steeds verder uit tot 17-10. Na enkele wissels kort voor rust konden de bezoekers nog een 17-12 ruststand op het bord zetten.

Na de dweilpauze ging het gashendel onmiddellijk terug open en stond het al snel 20-12. Langs beide kanten werd mooi en goed korfbal gepresenteerd maar de Blue Sharks waren veel efficiënter in de afronding en brachten het verschil zelfs op 10 (23-13). Vanaf minuut 10 had Floriant dan toch even een moeilijk momentje waarbij het de Zebra’s ineens terug op 5 doelpunten kwamen (25-20), maar echt in gevaar kwamen de Blue Sharks nooit. De paar mindere minuten werden snel terug volledig rechtgezet en het verschil terug op 10 gebracht (30-20). De partij werd afgesloten bij 31-23.

Net als in de heenwedstrijd (25-32) kon Floriant met een dertiger de Zebra’s verslaan. Als beide ploegen elkaar in de finalewedstrijden opnieuw zouden tegenkomen hebben de Blue Sharks alvast een mentaal voordeel. Door deze overwinning zijn de Blue Sharks nu zo goed als zeker van de eerste plaats in de eindstand van de Topleague. Een 1 op 4 in de laatste twee wedstrijden tegen AKC/Luma (inhaalwedstrijd) en Voorwaarts geeft ook mathematische zekerheid.

Floriant: Shiara Driesen (1), Lisa Pauwels (1), Saar Seys (7+1p), Stefanie Van den Abeele (2), Lennert Impens (1+1p), Arne Van Damme (4+1p), Tom Van Houdt (3), Ruben Vergaert (4+4p). Invallers: Anke Meganck, Niels Delbeke (1p), Lars Courtens

Borgerhout/GW: Elke Gijsen, Elke Ledent (1), Amy Pauwels (2), Britt Saey (1), Kian Amorgaste (3), Glenn Pauwels (2+1p), Jaro Peeters (8+1p), Roy Van Laeken (1p). Invallers: Daphne Van den Bossche (1+1p), Jarni Amorgaste (1)