Na de zwakke partij en nederlaag tegen Kwik ontving Floriant in eigen huis Putse. De Blue Sharks konden zich geen twee weken na elkaar een misstap veroorloven.

De start van de thuisploeg was toch aarzelend. Putse nam snel het voortouw en liep uit naar 1-4 na 6 minuten. De Blue Sharks werden dan wakker en hingen de bordjes na 10 minuten weer gelijk (5-5). De rest van de eerste helft bleven beide ploegen dicht bij elkaar, het waren wel steeds de bezoekers die op voorsprong wisten te komen. Na 20 minuten nam Floriant voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding en onmiddellijk werd een kloofje geslagen (11-8). Bij rust kregen we nog 12-10.

Na de pauze bouwden de Blue Sharks al snel een onoverbrugbare voorsprong uit, onder meer via Saar Seys die in 5 minuten 4 doelpunten wist te maken. Met nog 15 minuten op de klok was de stand 19-11. De wedstrijd was dan ook ineens gespeeld en na nog een hele lijst vervangingen werd de partij beëindigd bij 25-19.

Volgend weekend staat voor Floriant met een bezoek aan AKC/Luma de laatste verplaatsing van de competitie op het programma. De rood-witten zijn nog in de race voor een ticket in de kruisfinales en zullen dus met het mes tussen de tanden spelen. Bovendien zullen ze de heenwedstrijd, waar Floriant heer en meester was, nog willen rechtzetten. De Blue Sharks zijn alvast gewaarschuwd.

Floriant: Anke Meganck (1), Lisa Pauwels (1), Saar Seys (6), Stefanie Van den Abeele, Lars Courtens (3), Lennert Impens (5), Ruben Vergaert (3), Arne Van Damme (5). Invallers: Shiara Driesen, Sam De Taeye, Tom Van Houdt (1)

Putse: Amber Engels (1), Diete Hendrickx (1), Nele Nauwelaers (2), Nele Risch, Arne Beeck (2+1p), Regis De Preter (3), Michiel Smet (2), Axel Van Genechten (6+1p). Invallers: Rani Asselberghs, Bo Lemmens, Tijs Geens, Verdi Vanreusel