24/01/21

Dat onze club aan een opmars bezig is, kan niemand meer ontkennen. Vorig seizoen was onze eerste ploeg goed op weg om verschillende finaleplaatsen te claimen. Jammer genoeg zorgde het gekende corona-beestje voor een abrupte stop. Nu gaat Floriant toch met enkele prijzen gaan lopen.


Voor wie het Gala van de Gouden Korf nog niet kent: elk jaar worden er Gouden Korven uitgedeeld in 4 categorieën: 

- Speler van het jaar;

- Speelster van het jaar;

- Coach van het jaar;

- Scheids van het jaar.

Daarnaast zijn nog prijzen te winnen, zoals speler/speelster van de NDN topleague en topschuttersprijzen. Het Gala van de Gouden Korf stond oorspronkelijk gepland in mei 2020. Door Corona werd het evenement uitgesteld. 

Het is de eerste keer dat Floriant in alle categorieën was vertegenwoordigd. Lars Courtens (speler van het jaar), Saar Seys (speelster van het jaar/speelster van de NDN Topleague), Miguel Wensma (scheids van het jaar) en Kevin de Waele (coach van het jaar), waren allen genomineerd. Wij zijn dan ook ongelooflijk trots op hen!

Speler van het jaar

Voor deze categorie was het Lars Courtens die genomineerd werd, naast Jesse De Bremaeker (Boeckenberg) en Jarni Amorgaste (Borgerhout). Lars heeft in 2019 opvallend sterke wedstrijden neergezet. Onze kapitein was in elke wedstrijd een belangrijke pion in onze doelstelling richting kruisfinales en veldfinales. Naast zijn prestaties bij de Blue Sharks is Lars ondertussen een gekende speler bij de Diamonds. Hij werd in 2019 geselecteerd voor het WK in Zuid-Afrika, waar hij een sterke indruk heeft nagelaten. Voornamelijk zijn golden goal in de halve finale zal bij velen nog lang blijven nazinderen.

Lars werd in de categorie 'speler van het jaar' verdiend tweede. Hij moest de duimen leggen tegen Jesse De Bremaeker, die in zijn afscheidsseizoen een ongelooflijk sterk parcours heeft afgelegd. We wensen Lars proficiat met zijn nominatie en sterke prestatie! We zien in de toekomst zeker een Gouden Korf op zijn schouw pronken! 

In deze categorie ook een vermelding voor Lennert Impens, die achtste werd in de rangschikking. 

 

Speelster van het jaar

In de tweede categorie zorgde Saar Seys voor de Shark-vertegenwoordiging. Net als Liesbeth Bolaerts (Kwik) en Nikki Schilders (Boeckenberg) werd zij genomideerd voor speelster van het jaar. Saar is met haar sterk aanvallende kracht een unieke speelster. Mede door haar staat Floriant bij de top 4 ploegen van België. Naast haar sterke wedstrijden bij Floriant hebben we Saar al meerdere malen zien schitteren als vaste waarde bij de Diamonds. We zijn als club ongelooflijk blij om zo'n talent in de ploeg te hebben.

En ja hoor!! Onze Saar Seys werd verdiend SPEELSTER VAN HET JAAR !! Ze verpletterde de andere genomineerden met een verschil van meer dan 100 punten! We wensen haar een dikke proficiat met deze trofee en we zijn ervan overtuigd dat er nog prijzen zullen volgen.

Saar werd ook tweede in de topschutterslijst en tweede in de nominatie 'speelster van de NDN Topkorfballeague'. Dit duidt nog maar eens extra aan hoe sterk Saar Seys is!

Coach van het jaar

De coach van onze eerste ploeg, Kevin De Waele, werd genomineerd voor coach van het jaar. Kevin startte in augustus 2018 als coach bij Floriant samen met zijn toenmalige T2, Stefaan Segers. Zijn doel: een groep vol jong talent laten groeien tot een volwaardige ploeg op het hoogte niveau en samen met hen verschillende titels behalen. Kevin gooide zijn jarenlange ervaring als speler en als trainer in de strijd om elke Floriantspeler te ontplooien binnen zijn talenten. Mede door zijn input is Floriant niet langer meer de underdog, maar een volwaardige titelkandidaat. 

Naast Kevin waren ook Johannis Schot (Boeckenberg) en Jurgen French (Kwik) bij de genomineerden. Maar de andere twee coachen maakten geen schijn van kans. Met een verschil van minsten 143 punten werd Kevin overduidelijk verdiend coach van het jaar. 

We wensen Kevin proficiat met zijn eerste Gouden Korf als coach van het jaar! Ook proficiat aan Stefaan Segers, die toen als T2 een belangrijke houvast was voor Kevin en de volledige kernploeg. 

Scheidsrechter van het jaar

Last but definitely not least, clubicoon Miguel Wensma. De meeste Floriantleden zullen Miguel kennen als coach bij de jeugd, maar daarnaast is Miguel al jaren een scheids op het hoogste niveau. Miguel fluit zowel nationale als internationale wedstrijden en is steevast als scheidsrechter present op belangrijke evenement zoals kruisfinales en/of veldfinales. Miguel werd al 4 jaar op rij scheids van het jaar. Dit toont alleen maar aan dat Floriant op meerdere vlakken goed vertegenwoordigd is! 

Ook dit jaar werd Miguel scheidsrechter van het jaar, voor de vijfde maal op rij! We wensen hem proficiat met zijn prijs en hopen dat er nog wat ruimte is voor prijs 6,7,8,...

 

We zijn club trots op onze vier laureaten!