Op de laatste speeldag van de zaalcompetitie ontving Floriant Voorwaarts. Ondanks drie opeenvolgende nederlagen tegen achtereenvolgens AKC/Luma, Borgerhout/GW en Boeckenberg zijn de Blue Sharks zijn al even zeker van hun plaats in de halve finale van volgende zaterdag. Tegen Voorwaarts wilde Floriant de competitie toch nog in schoonheid afsluiten om zo met een goed gevoel richting Beveren te trekken.

Floriant opende de score via Anke Meganck. Beide ploegen zaten onmiddellijk goed in de wedstrijd en vonden vrij gemakkelijk de weg naar de korf.
Halfweg de eerste helft stonden de bordjes nog in evenwicht (7-7). In het tweede kwart van de wedstrijd schakelde Floriant een tandje bij en daardoor werd een kloof van 5 punten gemaakt (14-9).
De thuisploeg was niet meer tegen te houden en met sterke afwerking in het slot van de eerste helft werd gerust bij 20-13. Dat aantal doelpunten had Floriant de laatste weken enkel tegen Boeckenberg gehaald.

Na de pauze kon Voorwaarts tot halfweg de tweede helft opnieuw goed blijven meescoren (25-17), maar ook nu zetten de Blue Sharks in het tweede deel van de helft de turbo nog eens aan.
Op 10 minuten van het einde werd de 30 al aangetikt door Lars Courtens. In tegenstelling tot vorige wedstrijden speelde iedereen bij Floriant op niveau en dan zijn de Blue Sharks een goed geoliede machine. Bij momenten werd Voorwaarts met geweldige combinaties van het kastje naar de muur gespeeld.
Tot het einde van de wedstrijd bleven de Blue Sharks hun supporters, die ook hun generale repetitie voor volgende week hielden, plezieren met doelpunten. Uiteindelijk werd de partij afgesloten bij 37-21.

Na deze monsterzege lijkt Floriant klaar voor haar eerste halve finale in zaal in de geschiedenis van de club. Volgende zaterdag is het eindelijk zover en ontmoeten de Blue Sharks om 21u30 AKC/Luma.

Ook de reserven wisten dit weekend het seizoen in schoonheid af te sluiten. Door de 20-17 zege tegen Voorwaarts eindigt ook het tweede team de competitie op de tweede plaats, de hoogste rangschikking ooit.

Floriant: Anke Meganck (1), Saar Seys (6), Hanne Van den Abeele (3), Stefanie Van den Abeele (3), Lars Courtens (7+4p), Lennert Impens (3), Arne Van Damme (3), Tom Van Houdt (5). Invallers: An-Sofie De Keyser (1), Stéphanie Versele, Niels Delbeke, Ruben Vergaert (1)

Voorwaarts: Heleen Denis, Lauren Denis (5+1p), Imke Loos (4), Sofie Vercauteren, Brice Mardesson (1), Nils Van Herzeele (2), Jens Verbruggen (3), Jens Vogels (2+1p). Invallers: Elin Loos (1), Tinne Van Dyck, Lars Kerstens (1), Jonas Van Loock