Op de laatste speeldag van de heenronde bracht Floriant een bezoek aan Voorwaarts, dat dit seizoen in moeilijker vaarwater verkeert. Voor de Blue Sharks was het de eerste competitiewedstrijd van 2020, het nieuwe jaar goed inzetten was dus de boodschap.

In het begin van de wedstrijd was het wat zoeken en bleef het lang 1-1, maar eens Floriant zijn draai had gevonden ging het snel. In twee minuten tijd liepen de Blue Sharks uit naar 1-5.
Met veel strijd en na enkele vreemde scheidsrechterlijke beslissingen wist de thuisploeg halfweg de eerste helft opnieuw de aansluiting te maken (4-5), maar vanaf dan was het al Floriant dat de klok sloeg.
De Blue Sharks breidden hun voorsprong steeds verder uit en wisten een reeks van 9 doelpunten op rij neer te zetten (4-14).
Vooral Lennert Impens was met vele verdedigende rebounds en een afwerkingspercentage van 100% (4/4) belangrijk voor het team.
Op slag van rust kon Voorwaarts vanaf de stip toch nog 1 keer scoren, maar met een ruststand van 5-14 leek de tweede helft overbodig.

Na de pauze werd meer om en om gescoord, maar opnieuw een reeks van 4 doelpunten zorgde ervoor dat Floriant op een maximale voorsprong van 8-20 kwam.
Bij Voorwaarts werden daarop twee nieuwe heren in de ploeg gedropt en dat had zijn effect. Door onder andere twee doelpunten van beide kon de thuisploeg milderen tot 15-22.
De concentratie bij de Blue Sharks was even verdwenen maar in de laatste vijf minuten van de partij werd dit nog enigszins rechtgezet.
De partij werd zo alsnog beëindigd met een ruime 18-26 overwinning voor Floriant.

Volgend weekend speelt Floriant thuis tegen zaalkampioen Kwik, dat net terug is van de Europacup in Boedapest.

Voorwaarts: Heleen Denis (1), Lauren Denis (1), Cleo Van Laeken (1), Sofie Vercauteren, Brice Mardesson (1), Roy Van Laeken (2+1p), Jens Verbruggen, Jens Vogels (5+1p). Invallers: Imke Loos (1), Lars Kerstens, Yannick Struyf (2), Jonas Van Loock (2)

Floriant: Anke Meganck (2), Floor Seys (2), Saar Seys (4), Stefanie Van den Abeele, Lars Courtens (3+1p), Lennert Impens (6), Arne Van Damme (5), Tom Van Houdt (3). Invallers: Hanne Van den Abeele, An-Sofie De Keyser, Niels Delbeke.