Op speeldag 2 van de competitie ging Floriant op bezoek bij Sikopi. De Blue Sharks waren vorige week sterk aan het seizoen begonnen met winst in de vooruitgeschoven wedstrijd op Borgerhout/GW (20-23) en een overwinning tegen Riviera/Deurne (18-11). Floriant leidde hierdoor uiteraard ook het klassement en wilde deze koppositie deze middag kracht bijzetten.

Bij Sikopi zagen we een sterk gewijzigde opstelling in vergelijking met vorig seizoen. Vooral op vlak van lengte langs herenkant moesten de rood-blauwen sterk inboeten.

Hierdoor was al vanaf de eerste minuut van de wedstrijd duidelijk dat het nooit een wedstrijd zou worden. Floriant had zoveel overwicht onder de paal dat het vaak gewoon wachten was tot de bal eens goed viel. Dit ging in de eerste 10 minuten moeizaam, maar na de 1-1 ging het in één ruk naar 1-9 en op dat moment hadden alle starters van Floriant al hun doelpuntje meegepikt. Bij de rust wezen de bordjes 2-12.

Na de pauze weinig verandering in het spelbeeld. Opnieuw liep het bij de Blue Sharks in de openingsfase van de tweede helft wat stroever, maar in de laatste 20 minuten werd wel vlot de korf gevonden. Van 4-14 ging het naar 4-20 en uiteindelijk werd de wedstrijd beëindigd bij 8-28.

Volgende zondag ontvangt Floriant thuis AKC/Luma, dat met een 2 op 4 aan het seizoen begon. Tussendoor moeten de Blue Sharks woensdag een nog aan de bak tegen Minerva in de achtste finale van de Beker van België. Om deze achtste finale te bereiken moest Floriant weinig inspanning leveren, want Ekerse gaf forfait in de 1/16e finale.

Sikopi: Krikry Colin (2), Sarah Maes, Enya Michielsen (1), Charlotte Vanhaevermaet (1), Kilian Ley, Lars Mattheyses (1p), Jasper van den Bos, Christoph Van Steelandt. Invallers: Janne Peirsman, Dante Bernard (3), Steve Verdonck

Floriant: Jolien Delrue (3), Anke Meganck (2), Saar Seys (2), Stefanie Van den Abeele (1), Lars Courtens (3+1p), Niels Delbeke (4+1p), Lennert Impens (4), Arne Van Damme (4). Invallers: Emmeline Van Speybroeck, Tom Van Houdt (1), Ruben Vergaert (1+1p)