Zaterdagavond ontvingen de Blue Sharks het als derde geklasseerde Voorwaarts. Na de mindere prestaties tegen Putse en Riviera wisten de Blue Sharks dat een hogere versnelling nodig zou zijn om tegen de ploeg in vorm van de laatste weken de punten thuis te houden.


Floriant ging alvast als een stoomtrein van start met een eerste doelpunt van Ruben Vergaert na 4 seconden. Voorwaarts werd in de eerste minuten weggeschoten (3-0), maar kon na een snelle time-out toch in de wedstrijd komen (3-2). De Blue Sharks gingen op hun elan verder en vooral aan de hand van een geweldig afwerkende Ruben Vergaert (6/10 voor rust) werd het 8-3 na 11 minuten.

Floriant hield de voorsprong goed vast en breidde zelfs uit naar een verschil van 8 (14-6). Aan de pauze wezen de bordjes 16-10. De wedstrijd was een aangenaam kijkstuk waarin ook Voorwaarts duidelijk zijn kwaliteiten liet zien, maar de bezoekers moesten het vooral afleggen op lengte. Beide partijen werkten voor ongeveer aan hetzelfde percentage af (22%), Floriant kon door het overwicht aan kansen (75 tegen 45) het ruime verschil maken.

Na de pauze zette Floriant snel 18-10 op het bord en leek de partij beslecht. Voorwaarts deed een aantal tactische wijzigingen om meer controle te krijgen. Floriant had hier duidelijk last mee, en halfweg de eerste helft was de achterstand gehalveerd (20-16). De Blue Sharks kwamen daarop weer op 22-17 en op 8 minuten voor tijd leek er nog steeds geen vuiltje aan de lucht. 

De bezoekers bleven strijden en Floriant kreeg in de laatste minuten aanvallend niets meer klaar. In de laatste minuten moest de thuisploeg nog alle zeilen bijzetten en uiteindelijk bleeft er net genoeg voorsprong over om de punten thuis te houden (22-21). De Blue Sharks werkten in de tweede helft af aan een rampzalige 8%, de 151 pogingen waren nodig om de overwinning binnen te trekken.

Na deze nipte overwinning en door de overwinning van Borgerhout/GW tegen Boeckenberg doen de Blue Sharks wel een goede zaak in het klassement. De kloof met nummer 3 Boeckenberg is intussen 6 punten, waardoor de Blue Sharks bijna zeker zijn van plaats 1 of 2 in de eindstand. Volgend weekend wacht Floriant een bezoek aan AKC/Luma, dat nog steeds strijdt voor plaats 4 en deze wedstrijd absoluut moet winnen.

Floriant: Anke Meganck (1), Lisa Pauwels (4), Nel Seys (1), Saar Seys (2), Lars Courtens (2), Lennert Impens (1), Arne Van Damme (5), Ruben Vergaert (6). Invallers: Maike Van Damme, Niels Delbeke

Voorwaarts/Molinos: Lauren Denis (1), Imke Loos (2), Lise Van Maldeghem (2+1p), Joke Van Maldeghem, Christoph Hellemans (3+1p), Lars Kerstens (4), Liam Van Hoof (1+2p), Jens Vogels (3+1p). Invallers: Elin Loos, Renzo De Prins