Zaterdagavond stonden Floriant en Borgerhout/GW tegenover elkaar voor de eerste confrontatie in zaal sinds de zaalfinale van vorig seizoen. Floriant wilde maar al te graag zijn ongeslagen status behouden, maar het wist dat Borgerhout/GW altijd een moeilijk te bespelen team is.


De wedstrijd begon onmiddellijk aan een hoge intensiteit, waarbij het de thuisploeg was die het best uit de startblokken schoot met al een eerste penaltydoelpunt van Lars Courtens na 6 seconden. In de eerste 10 minuten hadden de Blue Sharks de partij onder controle en ze liepen uit naar 6-2 via enkele knappe goals. Borgerhout/GW had dan enkele sterke minuten en in geen tijd ging het van 7-3 naar 7-6 door onder andere 2 verre knallen van Jaro Peeters.
Floriant bleef de leiding wel behouden en ging terug naar 11-8, maar het was dan al duidelijk dat de partij niet snel beslist zou zijn zoals de voorbije weken. Nog voor de rust ging Borgerhout/GW op en over de thuisploeg door in de laatste minuten nog 4 keer te scoren (11-12).

Floriant kwam in de tweede helft nog op werkkracht terug tot 13-13, maar zag de bezoekers dan opnieuw een gaatje van 3 maken (13-16). De partij bleef wel spannend en een echte topwedstrijd met enkele opstootjes en groene kaarten inbegrepen. Floriant probeerde wel maar zag enkel ballen ongelukkig uit de mand draaien. Na een gemiste strafworp van Lars Courtens leek de veer gebroken.
Saar Seys bracht nog even de hoop terug met 2 doelpunten op 4 minuten voor tijd, maar slechts 6 doelpunten in de tweede helft waren te weinig om nog aanspraak te maken op de overwinning. Borgerhout/GW won verdiend met 17-20 en smeerde Floriant zijn eerste nederlaag aan.

Na de winterstop, waarin de internationals van Floriant nog actief zijn op de Korfbalchallenge in Rotterdam, gaat de competitie voor Floriant voort met een thuiswedstrijd tegen Boeckenberg. Deze partij zal uitmaken wie zich de winnaar van de heenronde mag noemen, beide teams staan namelijk momenteel samen aan de leiding met 10 punten.

Floriant: Anke Meganck, Lisa Pauwels (1), Saar Seys (4), Stefanie Van den Abeele (2), Lars Courtens (4+1p), Lennert Impens (2+1p), Arne Van Damme (1), Ruben Vergaert (1). Invallers: Nel Seys, Niels Delbeke

Borgerhout/GW: Elke Ledent, Amy Pauwels (1), Britt Saey (1), Daphne Van den Bossche (2), Jarni Amorgaste (2), Kian Amorgaste (3+2p), Glenn Pauwels (2+1p), Jaro Peeters (5+1p). Invallers: Elke Gijsen, Thomas Mol, Roy Van Laeken