Zaterdag ontving Floriant hekkensluiter Sikopi. De bezoekers maakten het de Blue Sharks in de heenwedstrijd knap lastig, waardoor ze slechts met 2 doelpunten verschil wisten te winnen.
Om een nieuwe spannende wedstrijd te vermijden, had Floriant zich in de week goed proberen voor te bereiden op het vertragende achterverdedigen van Sikopi.

De Blue Sharks gingen geconcentreerd van start en zetten in 4 minuten een 5-0 op het bord. Vanaf dan ging het heel wat moeizamer en langs beide kanten werd met moeite gescoord.
Halfweg de tweede helft kenden de Blue Sharks opnieuw een opflakkering met 4 doelpunten in evenveel minuten (10-2).
De bezoekers bleven door goed verdedigend werk van Floriant beperkt in doelpunten en wisten in de eerste helft slechts 3 keer te scoren.
De Blue Sharks zetten aan het einde van de eerste helft nog eens de versnelling hoger waardoor er met een duidelijke 15-3 werd gerust.

De tweede helft werd een flauw kijkstuk, met veel slechte passing en verloren ballen door beide ploegen. Langs beide kanten vielen nog 9 doelpunten, waardoor de wedstrijd werd beëindigd met een dubbele score (24-12).

Door de zege tegen Sikopi is Floriant nu mathematisch zeker van de kruisfinales.
Nu donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen AKC/Luma op het programma. Bij winst verzekert Floriant zich dan ook van de tweede plaats in het klassement.

Floriant: Anke Meganck (3), Floor Seys (2), Saar Seys (3), Hanne Van den Abeele (1), Lars Courtens (4+3p), Niels Delbeke (1), Lennert Impens (2+2p), Arne Van Damme (2). Invallers: An-Sofie De Keyser, Jolien Delrue, Ruben Vergaert (1), Sam De Taeye

Sikopi: Eva Beeusaert (2), Kim Colin (1), Krikry Colin (1), Enya Michielsen (4), Dante Bernard, Nils De Bremaecker (1), Arne Van Bavel (1), Christoph Van Steelandt (2p). Invallers: Janne Peirsman, Steve Verdonck