Zaterdagavond stonden met AKC/Luma en Floriant de nummers 2 en 3 in het klassement tegenover mekaar. Bij een overwinning van de thuisploeg konden zij terug tot op 1 punt van de Blue Sharks komen.
Winst van Floriant zou betekenen dat de Blue Sharks hun plaats in de kruisfinale zo goed als zeker binnenhaalden.
AKC/Luma startte aan de wedstrijd zonder Jari Hardies, bij de Blue Sharks ontbrak Tom Van Houdt in de selectie.

De match startte moeizaam en het was de thuisploeg die na 5 minuten de eerste twee doelpunten wist aan te tekenen. Pas na 9 minuten kwam Floriant los en onder leiding van een sterke Arne Van Damme werd al snel een ruim verschil op het bord gezet.
Van 3-1 ging het in 6 minuten naar 3-8. In het verdere verloop van de eerste helft wisten de Blue Sharks lang een dubbele voorsprong te behouden (6-12). Net voor de rust kwam AKC/Luma even terug tot 8-13.

Na rust diepte Floriant zijn voorsprong opnieuw dieper uit naar 10-17. Lennert Impens moest dan met een lichte blessure het veld verlaten en dat kwam de wedstrijd niet ten goede.
Er werd wel nog een maximale voorsprong van 11-19 op het bord gezet, maar in de laatste 10 minuten verwaterde de wedstrijd volledig.
De thuisploeg kon een zware nederlaag nog vermijden en in de allerlaatste seconde van de wedstrijd zette Anke Meganck toch nog de 20 op het bord voor Floriant. Eindstand 14-20.

Volgend weekend ontvangt Floriant thuis hekkensluiter Sikopi.

AKC/Luma: Brooklyn De Maeyer, Thalia Duchesne (2), Jiska Frensch, Shari Leprince (1), Raf De Ryck, Lars Huppertz (2), Sayer Jobe (2+1p), Levi Van den Dycke (4). Invallers: Dennis De Vogelaere (2), Demy Huybrechts

Floriant: Anke Meganck (1), Saar Seys (4), Hanne Van den Abeele (1), Stefanie Van den Abeele (1), Lars Courtens (1+3p), Niels Delbeke (1), Lennert Impens (3), Arne Van Damme (5). Invaller: Ruben Vergaert