Afgelopen zaterdag ontving Floriant in eigen hal Putse, dat dit seizoen goed bezig is en voor het eerst echt meedraait om de hoogste plaatsen in de Topleague.
In de heenwedstrijd hadden de Blue Sharks echter makkelijk de maat genomen van de geel-blauwen (16-26), benieuwd of dat ook deze keer zou lukken.

Bij het begin van de partij bleek al duidelijk dat Floriant geen moeilijke avond zou kennen. De Blue Sharks kregen weinig druk van Putse en konden doen wat ze wilden. Na 10 minuten hadden de blauwhemden al 12 keer de mand gevonden en leek de partij al gespeeld (12-3).
De thuisploeg had dan even een iets moeilijkere fase waarin ze moeilijker tot scoren kwamen, maar even later denderde de trein verder en op 3 minuten van de pauze werd al de 20 aangetikt door Hanne Van den Abeele. Aan de rust werd het zelfs nog 23-10.

In de tweede helft kon Putse wat meer meescoren, maar dichter kwam het nooit. Bijna de hele tijd bleef Floriant de dubbele voorsprong behouden, met tussenstanden van 28-14 en een maximale 34-17.
In het slot wisten ook de bezoekers nog de 20 te bereiken, waarna uiteindelijk werd afgefloten bij 35-20.

Volgend weekend speelt Floriant op bezoek bij AKC/Luma de topper tussen de nummers 2 en 3 in het klassement.
Het is nog maar de eerste ontmoeting tussen beide ploegen deze competitie door de afgelasting van de heenwedstrijd in Merelbeke door het waterlek.
Bij winst kunnen de Blue Sharks AKC/Luma op 5 punten zetten en daarmee een serieuze optie nemen op de kruisfinales.

Floriant: Anke Meganck (3), Saar Seys (5), Hanne Van den Abeele (5), Stefanie Van den Abeele (2), Lars Courtens (5+2p), Niels Delbeke (3), Lennert Impens (5+2p), Arne Van Damme (2). Invallers: Jolien Delrue, Floor Seys, Tom Van Houdt (1), Ruben Vergaert

Putse: Amber Engels (3), Bo Lemmens, Nele Nauwelaers (1), Nele Risch (1), Arne Beeck (3+2p), Tijs Geens (1), Ruben Nicasy (2), Axel Van Genechten (3+1p). Invallers: Merel Beeck, Rani Asselberghs, Regis De Preter, Michiel Smet (2+1p), Verdi Vanreusel