Zaterdagavond ontving Floriant in eigen huis zaalkampioen en verliezend Europacupfinalist Kwik.
De heenwedstrijd werd ruim door de Blue Sharks gewonnen, maar een thuiswedstrijd tegen Kwik heeft nog nooit tot een eenvoudige overwinning geleid. De zwart-gelen lijken zich wel op de vloer van Ter Wallen thuis te voelen.
De Blue Sharks wilden hun goede partij van vorig weekend tegen Voorwaarts herhalen en zo de overwinning thuishouden.

De thuisploeg kwam als eerste op het scorebord, maar daarna was het Kwik dat de wedstrijd in handen nam. Via 2-2 liepen de bezoekers uit naar 2-7 en Floriant was even overdonderd.
Anke Meganck en Saar Seys werden elk naar het andere vak gebracht en dat had voor Floriant meteen effect. Op een viertal minuten nestelden de Blue Sharks zich weer in het spoor van Kwik (8-9).
De Kwikkers lieten niet toe dat Floriant opnieuw langszij kwam maar bleven steeds een puntje voor. Kort voor de rust werd Stien Reyntjens opnieuw tegen Saar Seys geposteerd en eerstgenoemde legde ook de ruststand vast (11-14).

In de tweede helft bleven de bezoekers de voorsprong houden. Opmerkelijk in deze fase was wel een blunder van formaat van de wedstrijdleiding. De scheidsrechter fluit een overtreding in het voordeel van Kwik, maar loopt dan verward weg in de richting waarnaar Floriant aanvalt en fluit onmiddellijk opnieuw in.
Gevolg: verwarring bij zowat alle spelers van Floriant, die denken dat de bal dan ook voor hen is. Uit deze fase maakt Kwik direct een doelpunt, dan dan verbazend genoeg ook nog wordt goedgekeurd.
Floriant liet zich hierdoor echter niet te lang van de wijs brengen en kwam snel opnieuw op één verschil (15-16).

De motor van de Blue Sharks ging dan nog een versnelling hoger draaien en in 4 minuten tijd werden de rollen helemaal omgedraaid. Van 15-17 ging het in één keer naar 20-17. De wedstrijd was uiteraard nog lang niet gespeeld, de bezoekers kwamen snel terug en ook opnieuw gelijk (21-21).
Floriant was niet zinnens Kwik terug erover te zien gaan en via Arne Van Damme en de derde van de ingevallen Ruben Vergaert kwamen ze tweemaal opnieuw op voorsprong (22-21 en 23-22).
In de laatste vijf minuten grote spanning, maar er werd niet meer gescoord waardoor Floriant haar eerste thuisoverwinning van het seizoen boekt - uit voor alle duidelijkheid nog maar twee thuiswedstrijden. Eindstand 23-22.

Floriant staat na deze nieuwe overwinning steviger op de tweede plaats in het klassement. Daaronder vormt zich na speeldag 8 een brede middenmoot met slechts 2 punten verschil tussen plaats 3 en 7. Enkel Sikopi doet niet meer mee voor een plaatsje in Beveren.
Volgend weekend opnieuw een thuismatch voor de Blue Sharks, tegen een Putse dat sterk aan de competitie is gestart.

Floriant: Anke Meganck (1), Floor Seys (2), Saar Seys (1), Stefanie Van den Abeele (4), Lars Courtens (3+3p), Lennert Impens (2+1p), Arne Van Damme (1), Tom Van Houdt (1). Invallers: Hanne Van den Abeele (1), Ruben Vergaert (3), Niels Delbeke.

Kwik: Anneleen Bellaert, Liesbeth Bollaerts (4), Tess Mathis (2), Stien Reyntjens (2), Axel De Pauw (2), Kane Gerlo (3+1p), Jonas Lemmens (6+1p), Cedric Schoumacker (1). Invallers: Amber Wuyts, Noa Ledoux, Mathieu Collin, Matthias Bellaert