Na een week ongeplande rust door het lek in de hal in Merelbeke, moest Floriant dit weekend opnieuw aan de bak.
Tegenstander was het puntenloze Sikopi, dat geen struikelblok mocht vormen in de strijd van de Blue Sharks om de kruisfinales te halen.

Floriant leek de thuisploeg meteen bij de keel te willen grijpen, de eerste aanval van de bezoekers was meteen raak via Saar Seys.
Sikopi kwam onmiddellijk gelijk, maar zag de Blue Sharks dan uitlopen naar 1-3. Tot 3-5 na 7 minuten kon Floriant dit kloofje behouden, maar dan vielen de bezoekers volledig stil.
De thuisploeg was gretiger, werkte sterk af en liep terecht uit naar 9-5. Floriant slaagde er 10 minuten lang niet in te scoren maar via 2x Lennert Impens en Lars Courtens kwam het terug tot 9-8.
Toch kon Sikopi kort voor de rust opnieuw uitlopen, waardoor een verrassende 11-8 ruststand op het bord prijkte.

Na de pauze niet meteen beterschap voor Floriant, via 2x topschutter Enya Michielsen werd het verschil opnieuw 4 (13-9). De Blue Sharks moesten dringend de druk opdrijven en dat lukte.
Ondanks enkele gemiste strafworpen kwam Floriant steeds dichter en na 9 minuten in de tweede helft was de stand weer in evenwicht via Floor Seys (14-14).
De Blue Sharks gingen snel op en over de thuisploeg en 1 minuut later stond het al 14-17. Deze voorsprong liet Floriant niet meer glippen.
In de laatste minuten kwam Sikopi nog eens terug tot op 2 doelpunten, maar een dikke minuut voor tijd besliste Saar Seys de partij. De wedstrijd werd beëindigd bij 18-20.

Ondanks een moeizame wedstrijd neemt Floriant alsnog de punten mee naar huis. Op sommige momenten werd de korf van Sikopi belegerd, maar de afwerking was ondermaats waardoor nooit een grotere voorsprong werd gecreëerd.
Volgend weekend ontvangt Floriant Borgerhout/GW. Hopelijk kan de zaal in Merelbeke bespeeld worden, maar in nood zou uitgeweken kunnen worden naar de splinternieuwe hal die zich naast de oude bevindt.

Sikopi: Kim Colin (3), Krikry Colin, Enya Michielsen (7+1p), Janne Peirsman (1), Dante Bernard (1), Lars Mattheyses (2), Arne Van Bavel, Christoph Van Steelandt (2+1p). Invallers: Eva Beeusaert, Steve Verdonck

Floriant: Anke Meganck, Floor Seys (4), Saar Seys (3), Stefanie Van den Abeele (1), Lars Courtens (3p), Lennert Impens (5), Arne Van Damme (4), Tom Van Houdt. Invaller: Niels Delbeke