Net voor het ingaan van de zaalperiode werd nog de eerste speeldag van de terugronde van de veldcompetitie afgewerkt.
Floriant bracht een bezoek aan Riviera/Deurne en kon bij winst de winter ingaan aan kop van het klassement.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en zette in geen tijd een 3-0 op het bord. De Blue Sharks waren allesbehalve bij de les en zagen Riviera zelfs verder wegstomen naar 6-1 na 9 minuten. Onder impuls van een gretige Stefanie Van den Abeele, die in deze fase enkele belangrijke doelpunten maakte, kwam Floriant terug in de wedstrijd. Riviera kon de mand niet meer vinden en na 26 minuten kon Floriant opnieuw met een schone lei beginnen (6-6). De thuisploeg liet zich echter niet doen en kon op slag van rust opnieuw op voorsprong komen (9-8 aan de pauze)

Bij de start van de tweede helft waren de Blue Sharks wel wakker. Via twee doelpunten van Anke Meganck ging Floriant voor het eerst aan de leiding (9-11). Riviera kon opnieuw een kwartier geen score op het bord zetten en dat was voor Floriant genoeg om een beslissende kloof te maken. Van 10-13 ging het vlot naar 10-18 en was de partij gespeeld. In het laatste kwartier was de druk volledig weg en invallers Sam De Taeye en Ruben Vergaert zorgden ervoor dat het verschil nog 10 punten werd. Eindstand 13-23.

Ondanks een uiterst zwakke start wist Floriant dus toch met ruime cijfers te winnen. De Blue Sharks klokken na deze zege het eerste deel van het veldseizoen af met 7 overwinningen en 1 nederlaag en met een voorsprong van 8 punten op de vijfde plaats zijn de kruisfinales al niet meer veraf. Vanaf volgende week begint voor Floriant de voorbereiding op de zaalcompetitie, die voor de Blue Sharks op 16/11 start met een uitwedstrijd op Kwik.

Riviera/Deurne: Kiani De Bruyn (1p), Lisa Pauwels (2), Kim Spiette (2), Sany Zakeriesen (1), Davor Duronjic (1), Glenn Peeters, Maarten Thijs (1), Kristof Van Campen (4). Invaller: Yannis Michielssens (1)

Floriant: Anke Meganck (2), Floor Seys, Saar Seys (3), Stefanie Van den Abeele (4), Lars Courtens (2+1p), Lennert Impens (5), Niels Delbeke (2), Arne Van Damme. Invallers: Sam De Taeye (1), Ruben Vergaert (2)