In zijn laatste wedstrijd van de heenronde bracht Floriant een bezoek aan Kwik. Ondanks dat de geel-zwarten een zwak seizoensbegin kennen, is dit voor de Blue Sharks steeds een lastige verplaatsing. De Blue Sharks begonnen aan de wedstrijd met Arne Van Damme en Niels Delbeke, die deze week het EK U21 spelen, op de bank.

Na een flauwe openingsfase leidde Kwik na 10 minuten met 2-0. In 1 minuut wisten Stefanie Van den Abeele en Tom Van Houdt deze voorsprong uit en vanaf dan ging de score gelijk op. Door het grote aantal vrijworpen en strafworpen die - al dan niet op de gepaste momenten - werden toegekend, was het geen leuke wedstrijd om te volgen. Er was veel discussie te zien maar weinig korfbal.
De thuisploeg liep uit van 5-5 naar 8-5, wat ertoe leidde dat bij Floriant al snel een lading wissels werd opgebruikt. Met de pauze in zicht milderden de Blue Sharks tot 8-7.

Na rust zette Lars Courtens onmiddellijk de gelijkmaker op het bord, maar de Blue Sharks konden niet doorpakken en zagen Kwik opnieuw uitlopen naar 12-9. Floriant liet het gat niet groter worden maar zocht de aansluiting en na 2 doelpunten van Anke Meganck kwam de stand opnieuw in evenwicht (13-13 met nog een kwartier te spelen).
De invallers van de thuisploeg brachten hun team opnieuw aan de leiding, waarop Arne Van Damme met een belangrijk doelpunt terug gelijktrok. Op strafworp kwamen de Blue Sharks vervolgens voor het eerst sinds het begin van de eerste helft op voorsprong, maar ook dit verschil werd weer tenietgedaan. Met pas haar eerste doelpunt van de wedstrijd besliste Saar Seys uiteindelijk een felbevochten wedstrijd (16-17).

Floriant zette geen overtuigende prestatie neer en moet deze zege misschien wel toeschrijven aan het 'geluk' van de leider. Een gelijkspel had misschien wel de juiste verhouding van deze wedstrijd weergegeven.

Omwille van het EK U21 in Tsjechië staat er voor de A-kern van Floriant volgend weekend geen competitiewedstrijd gepland - de ontmoeting met Borgerhout/GW werd reeds begin september afgewerkt.
Over twee weken komen de Blue Sharks nog één keer in actie op het veld met een verplaatsing naar Riviera, alvorens de zaal in te trekken.

Kwik: Anneleen Bellaert (2), Tess Mathis (1), Stien Reyntjens (1), Shari Rubbens (1), Matthias Bellaert (1+2p), Axel De Pauw (2), Jonas Lemmens (2+1p), Cédric Schoumacker (1). Invallers: Liesbet Bollaerts (1), Mathieu Colin (1)

Floriant: Anke Meganck (2), Floor Seys (1), Saar Seys (1), Stefanie Van den Abeele (2), Lars Courtens (2+2p), Lennert Impens (1), Tom Van Houdt (1), Ruben Vergaert (1p). Invallers: Jolien Delrue (1), Niels Delbeke (1), Arne Van Damme (1)