Afgelopen weekend stond een dubbele confrontatie tussen Floriant en Boeckenberg op het programma. Vrijdag werden de Blue Sharks na een zwakke wedstrijd uit de Beker van België gekegeld. De Panters plaatsten zich met een 20-15-overwinning voor de halve finales. Zondag wilde Floriant iets rechtzetten in de competitiewedstrijd op eigen veld, en zo zijn status van ongeslagen leider nog eens verder in de verf zetten.
Het dreigde even een natte namiddag te worden, maar gelukkig bleef het zo goed als de hele wedstrijd droog waardoor we een mooie korfbalmatch te zien kregen. Enkel tijdens de rust gingen de hemelsluizen even volledig open.

De bezoekers namen in de aanvangsfase telkens de leiding tot 4-5 na een kwartier spelen. Dan zette Floriant een versnelling in en in 2 minuten ging het naar 7-5 langs Arne Van Damme, Stefanie Van den Abeele en Ruben Vergaert. Door onder meer twee belangrijke goals van Sara Goossens kwam Boeckenberg opnieuw op gelijke hoogte (9-9). In de laatste 10 minuten voor de rust namen beide teams elk nog eens de leiding, bij de pauze stond Floriant er eentje voor (12-11)

In de tweede helft bleven beide teams aan elkaar gewaagd tot 16-16. Boeckenberg nam hierop in twee minuten een voorsprong van drie punten (16-19 na 14 minuten). Floriant moest zich even herzetten en zag de kloof nog groeien naar 18-22, maar dan werden enkele wissels gebruikt en werd de remonte ingezet. Via 2 rake knallen van Ruben Vergaert, die overigens de hele wedstrijd sterk van afstand schoot, kwamen de Blue Sharks met nog 4 minuten op de klok opnieuw langszij (22-22). Een superspannend slot diende zich aan maar dat was buiten Matthias Demeulder gerekend, die voor de zoveelste keer een duel tussen Floriant en Boeckenberg besliste. De laatste minuten moest Boeckenberg al zijn ervaring gebruiken om de winst binnen te slepen. Eindstand 22-23.

Floriant presteerde in tegenstelling tot vrijdag deze keer wel op niveau maar kon niet verhinderen dat Boeckenberg opnieuw met de winst ging lopen. De Blue Sharks zijn zo na zes wedstrijden het maximum van de punten kwijt, maar blijven desondanks toch het klassement aanvoeren.

Volgende zondag speelt Floriant zijn laatste wedstrijd van de heenronde, op bezoek bij Kwik, momenteel vijfde in de rangschikking.

Floriant: Anke Meganck, Saar Seys (3), Hanne Van de Abeele (1), Stefanie Van den Abeele (3), Lars Courtens (1+1p), Niels Delbeke (1+1p), Arne Van Damme (3), Ruben Vergaert (7). Invallers: Floor Seys (1), Jolien Delrue, Sam De Taeye

Boeckenberg: Sara Goossens (3), Jolien Herthogs (1), Nikki Schilders (2), Lisa Van Gorp (2), Jesse De Bremaeker (4), Matthias Demeulder (5), Lucas De Ridder (1), Brent Struyf (5). Invallers: Thomas Thijs, Thias Van Loock.