Voor zijn vijfde wedstrijd van de veldcompetitie bracht Floriant een bezoek aan Voorwaarts.
De weersverwachtingen zondagmiddag waren stormweer en veel regen, verre van ideaal korfbalweer dus.
Gelukkig bleef het uiteindelijk zo goed als de hele wedstrijd droog en was ook de wind ook niet zo strak als voorspeld, waardoor er toch nog vrij normaal kon worden gekorfbald.

De start van Floriant verliep deze keer stroef. Het eerste aanvalsvak van de Blue Sharks had moeite om de bal in de mand te krijgen ondanks dat er toch voldoende kansen waren. Na het openingsdoelpunt van Jens Vogels werd Floriant na 6 minuten wakker en in 5 minuten ging het van 1-0 naar 1-5. Deze voorsprong wisten de Blue Sharks goed vast te houden en bij de rust was de kloof gegroeid naar 6 punten (4-10).

Na de pauze was er niet echt meer sprake van een wedstrijd. Floriant kon niet verder doordrukken en had het schijnbaar moeilijk om nog de concentratie te houden, waardoor Voorwaarts de kloof op 6 punten hield (10-16 eindstand).
De supporters konden zich in de tweede helft wel nog opwarmen aan twee mooie blocks, maar verder was er niet veel spanning meer.

Na vijf wedstrijden staat Floriant nog steeds met het maximum van de punten en wordt er stilaan een kloof met de achtervolgers gemaakt. Enkel Borgerhout/GW blijft voorlopig in het spoor, AKC/Luma en Boeckenberg volgen al op 6 punten, zij het elk met een wedstrijd minder gespeeld. Volgend week ontvangen de Blue Sharks Boeckenberg. Floriant kan dus zo zelf voorkomen dat zij opnieuw de aansluiting maken in het klassement.

Voorwaarts: Heleen Denis (1), Lauren Denis (1), Imke Loos (1), Sofie Vercauteren (1), Lars Kerstens (1), Yannick Struyf, Roy Van Laeken (1), Jens Vogels (3). Invallers: Brice Mardesson (1), Jens Verbruggen, Nils Van Herzeele

Floriant: Anke Meganck (1), Saar Seys (5), Hanne Van den Abeele (1), Stefanie Van den Abeele, Lars Courtens (2), Niels Delbeke (1+1p), Lennert Impens (4), Arne Van Damme (1). Invallers: Floor Seys, Ruben Vergaert