Na een goede terugronde op het veld (8 op 14 – 3 overwinningen, 2 nederlagen en 2x gelijk) had Floriant vorige week als derde de reguliere competitie afgesloten. Hierdoor wachtte in de kruisfinale een verplaatsing naar het als tweede geëindigde Kwik. Bij winst plaatste Floriant zich voor de tweede keer in drie seizoenen voor de finale van de veldcompetitie.

De beginfase van de wedstrijd was voor de bezoekers. Via 2x Lars Courtens nam Floriant de leiding (0-2). De thuisploeg kwam na 10 minuten los en scoorde 4x in 3 minuten (5-3). De Blue Sharks wisten toch opnieuw de aansluiting te vinden en gingen na drie opeenvolgende treffers terug naar een 6-7 voorsprong.

Er werd langs beide kanten veel fysieke strijd geleverd en daar ging het scheidrechtersduo slecht mee om. In plaats van het fysieke contact te proberen inperken namen ze te vaak verkeerde beslissingen, waardoor de wedstrijd op bepaalde momenten dreigde te ontsporen. Voor beide teams was het zaak om zich op het korfbal te blijven focussen en dat lukte iets beter bij de thuisploeg. Met de rust in zicht bouwde Kwik terug een voorsprong van 2 punten uit (ruststand 12-10).

Na de pauze probeerde Floriant de kloof zo snel mogelijk te dichten, maar het bleef een hele tijd plakken op 1 à 2 doelpunten. Wanneer het gat voor de eerste keer in de partij 3 punten werd, begon Floriant wat te schuiven langs herenzijde. Tom Van Houdt werd enkele keren ingebracht en Lennert Impens en Niels Delbeke wisselden van vak.

De Blue Sharks werden nu dominanter en slaagden er door geduldig te spelen in om volledig terug in de wedstrijd te komen. Van 18-16 ging het naar 18-18 en Floriant stoomde ook door naar 18-20 met nog 10 minuten op de klok. Kwik kon nog éénmaal scoren via Tess Mathis, maar Saar Seys zette opnieuw de dubbele voorsprong op het bord. 3 minuten van het einde besliste Tom Van Houdt de partij met een 3e score van afstand. De Blue Sharks pakten zo voor de eerste keer ooit de volle buit mee op bezoek bij Kwik, en dat in een finalewedstrijd. Eindstand 19-22.

De Blue Sharks mogen zich door deze geweldige teamoverwinning, opmaken voor hun tweede finale in 3 seizoenen. Op de tegenstander die Floriant twee jaar geleden van het goud hield werd dit weekend alvast revanche genomen, nu wacht AKC/Luma dat de competitie als eerste afsloot en zijn kruisfinale tegen Borgerhout/GW wist te winnen. Floriant is echter de enige ploeg die de rood-witten dit seizoen in de veldcompetitie een nederlaag kon aansmeren. Dat het een mooie finale belooft te worden is alvast een zekerheid.

De finale vindt komende zaterdag 1 juni plaats om 15u30 op de velden van ASKC in Schoten.

Kwik: Liesbet Bollaerts (1+1p), Tess Mathis (2+1p), Stien Reyntjens (1), Amber Wuyts (3), Matthias Bellaert (1), Jonas Lemmens (5), Kyle T’Jollijn (1), Nick Verwerft (3). Invaller: Mathieu Collin

Floriant: Anke Meganck, Saar Seys (3), Hanne Van den Abeele (1), Stefanie Van den Abeele (1), Lars Courtens (5+2p), Niels Delbeke (1), Lennert Impens (2+1p), Arne Van Damme (3). Invallers: Floor Seys, Tom Van Houdt (3)