2 spelers van Floriant maken deel uit van de Belgische Diamonds die van 1 tem 10 augustus 2019 het WK Korfbal betwisten in Durban – Zuid Afrika.

Saar Seys en Lars Courtens wisten hun sterke prestaties met Floriant (vice-kampioen op het veld en in zaal nipt de final four gemist) te verzilveren met een selectie voor dit WK .

In de voorrondes werd vlot gewonnen van Slovakije, Hong Kong en Engeland en in de 8° finales en kwartfinales waren Hongarije en Tsjechië te zwak voor de Belgen die zich dus simpel kwalificeerden voor de halve finale tegen het sterke Taiwan.  Een eerste serieuze test dus voor de Diamonds in afwachting van een vermoedelijke finale tegen Nederland.
Met Lars en Saar in de startende 8 scoorde België vlot en stelselmatig werd de voorsprong uitgebouwd tot een maximale voorsprong van 6 punten maar Taiwan gaf zich niet gewonnen en de scoremachine van België viel stil waardoor de Taiwanezen terug kwamen.  Op 14 seconden van het einde scoorden zij zowaar de gelijkmaker 19-19.  Golden Goal moest dus beslissen over winst en verlies.  Taiwan had eerst balbezit maar leidde balverlies.  Een uitgelezen kans voor het Belgische aanvalsvak met Saar en Lars om te scoren en dat deed Lars.  Hij kreeg veel vrijheid van zijn tegenstander en scoorde van ver de 20-19 voor de Belgen.  De finale tegen Nederland was een feit .

Ook in de finale mochten Lars en Saar starten maar de Belgen waren geen partij voor Nederland dat de finale met 18-31 won en voor de 10de maal wereldkampioen werden.  Saar en Lars scoorden respectievelijk 4 en 1 treffer in deze finale en mochten terugblikken op een sterk WK .

Ook op scheidsrechtersvlak was een Floriant-man van de partij.  Onze topscheidsrechter  Miguel Wensma (reeds meermaals scheidsrechter van het jaar in België) mocht zowaar de wedstrijd Taiwan – China leiden en deed dit eenstemeer uitstekend.

En dit is nog niet alles, Floriant heeft ook nog volgende internationals in de diverse jeugdcategorieën Nel Seys op het WK U17 in Nederland (zilver). Hanne Van Den Abeele, Anke Méganck, Arne Van Damme en Niels Delbeke binnenkort op het EK U21 in Tsjechië (Anke en Arne behaalden ook al zilver op het WK U19 in Leeuwarden)

Het is duidelijk: topkorfbal leeft in Merelbeke!

Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging? Speel je graag met een bal? Ben je op zoek naar een toffe ploeg, een familiale club? Floriant biedt korfbal aan op alle niveaus voor spelers vanaf 4 jaar tot...

Vanaf vrijdag 2 augustus starten de jeugdtrainingen. Voor verschillende jeugdploegen zijn we nog op zoek naar jonge talenten:

U6/U8 (°2012-2015) traint op woensdag en vrijdag van 18u15 tot 19u15. De kinderen worden tijdens de training opgesplitst volgens leeftijd/niveau. We zijn nog op zoek naar jongens en meisjes.

U10 (°2010-2011) traint op woensdag en vrijdag van 18u15 tot 19u30. We zijn nog op zoek naar jongens en meisjes.

U12 (°2008-2009) traint op woensdag en vrijdag van 18u15 tot 19u45. We zijn vooral nog op zoek naar meisjes.

U14 (°2006-2007) traint op woensdag en vrijdag van 18u15 tot 19u45. We zijn vooral nog op zoek naar jongens.

Ben je ouder, kom dan gerust ook langs dan bekijken we bij welke ploeg je best aansluit.

Alle trainingen gaan door op of rond het kunstgrasveld aan het zwembad in Merelbeke.

Nieuwe spelers mogen gedurende een maand vrijblijvend meetrainen!

Tijdens de wintermaanden (november tot eind maart) wordt er binnen getraind.

De nationale ploeg (Diamonds) speelt het WK Korfball van 1 tem 10 augustus in Durban (Zuid-Afrika).

Twee spelers van Floriant, Saar en Lars behoren tot de selectie. Proficiat aan beiden en succes met de wedstrijden.

Miguel kan je aan het werk zien als scheidsrechter op het WK.

Voor het volledige schema & video's verwijzen wij naar de site van de KBKB & IFK: www.korfbal.be & www.worldkorfball.org

We wensen iedereen een deugddoende vakantie. We trappen het seizoen 2019-2020 af op vrijdag 2 augustus. Vanaf dan is iedereen terug welkom op de trainingen elke woensdag- & vrijdag-avond.

Voor de 8ste keer reeds heeft Patrick Coppens een familiefietszoektocht in elkaar gestoken die je kan fietsen tussen 15 juni en 30 september.

Zaterdagmiddag had Floriant een afspraak met de geschiedenis in zijn tweede veldfinale in de hoogste afdeling in 3 seizoenen. Net als twee jaar geleden werd de finale afgewerkt onder een broeierige zon. De tegenstander heette nu AKC/Luma, dat licht als favoriet aan de partij begon nadat het in de reguliere competitie met ruime voorsprong eerste was geëindigd. Zoals het cliché wil is in een finale echter alles mogelijk, zeker na de sterke terugronde van Floriant in de veldcompetitie.

Na een goede terugronde op het veld (8 op 14 – 3 overwinningen, 2 nederlagen en 2x gelijk) had Floriant vorige week als derde de reguliere competitie afgesloten. Hierdoor wachtte in de kruisfinale een verplaatsing naar het als tweede geëindigde Kwik. Bij winst plaatste Floriant zich voor de tweede keer in drie seizoenen voor de finale van de veldcompetitie.

Zoeken maar!
Inschrijvingen
Overig Nieuws
Trainingsuren jeugd